Sex nystartade detaljhandelstekniker trender att hÄlla utkik efter 2017

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Fler konsumenter vÀnjer sig vid att köpa sina varor online, via röstaktivering eller pÄ sin smartphone. Men det finns fler lösningar som mÄste hÀnda i detaljhandeln och startups börjar svara.

Efter att ha gÄtt pÄ golvet i CES och andra evenemang, pratat med vÄra företagspartners och möten med hundratals startups, hÀr Àr nÄgra trender jag ser för 2017 för detaljhandelsteknik för startups.

Allvarliga investeringar i försörjningskedjan

Target meddelade nyligen att de kommer att spendera $ 2,5 miljarder pÄ deras leveranskedja under de kommande Ären. Amazon spenderar 13 miljarder dollar Ärligen pÄ FoU och Alibaba planerar att spendera 16 miljarder dollar pÄ förbÀttringar av försörjningskedjan. Dessa siffror Àr massiva och skriker möjligheter för nystartade företag i fokus.

Röstaktiverat inköp blir mindre konstigt

Amazon Echo och Google Home var bĂ„da breakout-produkter 2016. Även om det hĂ€r röstbaserade grĂ€nssnittet först verkade konstigt sĂ„g konsumenterna snabbt fördelarna med ett röstbaserat operativsystem. Idag anvĂ€nds dessa enheter oftast för att styra ditt hem eller spela musik. Den heliga gralen för Ă„terförsĂ€ljare gör dessa enheter till handelsplattformar. Startups som hjĂ€lper befintliga Ă„terförsĂ€ljare eller e-handelsföretag att integreras med dessa nya plattformar.

Integration av AI i allt detaljhandel

Artificiell intelligens Àr den nya mobilen för detaljhandeln. Medan de flesta ÄterförsÀljare har en mobil strategi mÄste de nu övervÀga sin AI-strategi. AI kommer snabbt att arbeta sig in i nÀstan alla delar av detaljhandeln. Jag förvÀntar mig att se rekordnivÄer av investeringar i AI-startups för ÄterförsÀljare. Detta Àr bÄde för backend av detaljhandelsmaskinen eller konsumentinriktade produkter som hjÀlper konsumenter att förbÀttra konverteringar.

Förvara som ett distributionscenter

Brick & mortelbutiker Àr unikt placerade för att uppfylla bestÀllningar samma dag online. Detta kan dock vara leveranskedja / logistik / leveransmardröm och de flesta ÄterförsÀljare Àr inte redo. Detta otroligt komplexa, mycket tekniska problem Àr mogen för nystartade företag att lösa.

Livsmedel med medlemskap och leverans blir nÀsta heta omrÄde

Konsumenter köper bara tvÄ procent av sina livsmedel online. Livsmedelsindustrin Àr $ 700 miljarder. TÀnk pÄ det en sekund. Hur mÄnga gÄnger i veckan besöker du en livsmedelsbutik och köper samma föremÄl? Jag slÄr vad om att det Àr mÄnga fler gÄnger Àn du undersöker och köper en platt-TV. Min poÀng Àr att detta Àr ett utmÀrkt omrÄde för störningar. Jag misstÀnker att konsumentintroduktionen av inköp och leverans av livsmedelsbutiker online kommer att vÀxa.

ÅterförsĂ€ljarnas investeringar och förvĂ€rv kommer att vĂ€rmas upp

Traditionella ÄterförsÀljares investerings- och förvÀrvsaktiviteter ligger efter andra marknader. Deras Àr nÄgra anmÀrkningsvÀrda undantag (se Inspectorio och Jet.com), men jag tror att detta kommer att förÀndras 2017 eftersom fler ÄterförsÀljare ser till startmarknaden för outsourcad FoU.