Shinco 65-tums 4K Smart TV första intryck: mÀktig och billig

Shinco 65-tums 4K Smart TV första intryck: mÀktig och billig

“The Shinco 65-tums 4K Smart TV Ă€r en Android TV med Quantum Luminit DLED-skĂ€rm och röstigenkĂ€nning“

Jag kommer ihÄg förra gÄngen jag var pÄ marknaden för en TV och en 55-tums LED-TV handlade för hela 70 000 till 80 000 Rs. Den indiska TV-industrin har kommit lÄngt sedan, mer under det senaste Äret dÄ varumÀrken som Xiaomi, Thomson och liknande helt har stört marknaden. Idag kan du fÄ en smart TV med hela shebang av funktioner för sÄ lÄgt som under Rs 15.000. Shinco, ett ganska nytt varumÀrke som grundades 2018, försöker dra en Xiaomi pÄ landets TV-marknad och har nyligen lanserat sin topp 65-tums 4K Smart TV i landet. Kan det ta emot Xiaomi och Thomson i TV-kategorin? Medan det Àr för tidigt att förutsÀga det, lÄt oss för nÀrvarande ta en snabb titt pÄ vad TV: n tar till bordet (eller i det hÀr fallet ditt rum).

Shinco 65-tums 4K Smart TV UFI 10

Shinco 65-tums Smart TV ser inte lika snygg ut som andra utmanare, inklusive Mi TV 4-serien. Medan TV: n har en kant-till-kant-skÀrm, har den en stor haka. Vidare har hela enheten tillverkats av plast, vilket kÀnns klibbigt om du kommer nÀra och personlig med den. Oavsett ser det attraktivt ut vart du Àn lÀgger det. I min korta tid med TV: n kunde jag inte fÄ TV: n att monteras pÄ vÀggen (vÀggfÀsten finns dock i lÄdan), men hade den stÄende pÄ plastfötterna som ingÄr i lÄdan. Medan fötterna Àr lÀtta att fÀsta, Àr de inte bra för att stödja vikten (~ 4,8 kg) pÄ den massiva TV: n eftersom den vacklar ganska lite Àven med en liten knuff. Detta betyder att TV: n Àr bÀttre monterad pÄ vÀggen för att undvika oavsiktligt fall.

Shinco 65-tums 4K smart TV UFI 07

LÄt oss ta en titt pÄ TV-kÀrnan, Shinco 65-tums 4K Smart TV levereras med en Quantum Luminit-skÀrm med 4K Ultra HD-upplösning och inbyggt stöd för HDR10. Det betyder att anvÀndare kan njuta av kompatibla videor pÄ Netflix, Amazon Prime och YouTube med skarp upplösning och bÀttre kontrast. Alla dessa appar Àr förinstallerade i TV-enheten, vilket Àr imponerande. Betraktningsvinklarna Àr ocksÄ ganska bra eftersom det var lite eller ingen fÀrgförskjutning Àven nÀr man tittade pÄ den frÄn 180 grader.

Enhetens prestanda drivs av en fyrkÀrnig processor som stöds av 1 gig RAM och 8 GB lagringsutrymme. Processorn kÀnns underdriven och under min korta tid med TV: n stötte jag ofta pÄ fördröjning, app fryser och UI-fel. NÀr det gÀller anslutning erbjuder flaggskeppet Shinco TV bland annat Bluetooth, Wi-Fi, 3 x HDMI, 2 x USB och Ethernet. Kommer du ihÄg den stora hakan jag nÀmnde tidigare? Det Àr inte utan anledning eftersom det integrerar 20Watts Sound Bar som drivs av Boosted Tweeters.

Att stÀlla in Shinco 65-tums 4K Smart TV Àr en bris med den medföljande fjÀrrkontrollen eftersom den senare kommer med de vanliga kontrollerna pÄ ena sidan och ett komplett QWERTY-tangentbord pÄ den andra. QWERTY-tangentbordet gjorde det mycket enkelt att ange lösenord för Wi-Fi- och videostreamingsplattformar. Den vanliga sidan av fjÀrrkontrollen har alla möjliga knappar inklusive siffror, ström, baksida, meny, tyst, volym etc. FjÀrrkontrollen erbjuder ocksÄ dedikerade YouTube- och Netflix-knappar, vilket Àr en fin touch. En annan anvÀndbar knapp pÄ fjÀrrkontrollen Àr för att ta en skÀrmdump, som lÄter anvÀndare fÄnga en bild frÄn sina favoritfilmer eller -program.

Shinco 65-tums 4K smart TV UFI 06

Den största TV: n i Shincos portfölj kör Android 7.0 Nougat med ett anpassat grÀnssnitt garnerat ovanpÄ. Som det Àr fallet med nya generationens smarta TV-apparater Àr grÀnssnittet ganska enkelt och enkelt. Du fÄr en lista med ingÄngar för TV: n och topptrenderade videor ovanpÄ grÀnssnittet med kategorier som appar, sport, filmer och musik, i form av en rullningsbar lista. Hela grÀnssnittet kan enkelt navigeras med hjÀlp av piltangenterna pÄ den medföljande fjÀrrkontrollen och har inte mycket av en inlÀrningskurva. Om du trycker pÄ vÀnster knapp lÀngst till vÀnster kommer instÀllningsgrÀnssnittet att visas.

Shinco 65-tums 4K smart TV UFI 08

Shinco har knutit till olika videoleverantörer i landet för att ge en hel mĂ€ngd multimediainnehĂ„ll till sina anvĂ€ndare. Listan innehĂ„ller Alt Balaji, EROS Now, Sony Liv och ZEE5 bortsett frĂ„n de som nĂ€mns ovan. Och Shinco har varit tankevĂ€ckande nog för att förinstallera alla dessa appar pĂ„ TV: n för anvĂ€ndarnas bekvĂ€mlighet. Inte bara detta, enheten levereras med Sensy Smart TV-integration, som lĂ„ter dig ansluta TV: n till digitalboxen via USB-porten och styra bĂ„de TV: n och digitalboxen med samma fjĂ€rrkontroll. Integrationen underlĂ€ttar ocksĂ„ sökning av innehĂ„ll pĂ„ nĂ€tet sĂ„vĂ€l som digitalboxen med TV: s universella sökalternativ. För att jag inte ska glömma finns det ocksĂ„ funktionen ‘RöstigenkĂ€nning’ i TV: n, som gör att anvĂ€ndare kan interagera med TV: n med hjĂ€lp av röstkommandon. Funktionen krĂ€ver dock att Sensy-appen installeras pĂ„ anvĂ€ndarens smartphone, vilket inte Ă€r lika bekvĂ€mt som Xiaomis Mi Remote.

Shinco 65-tums 4K Smart TV sÀljer för nÀrvarande för 49 990 Rs som en del av introduktionserbjudandet och kommer att sÀljas för 59 990 Rs senare. Medan prissÀttningen Àr extremt lukrativ med tanke pÄ den enorma storleken pÄ skÀrmen och alla funktioner den erbjuder, gÄr det inte sÄ bra mot Xiaomi-erbjudanden. Den nyligen lanserade Xiaomi Mi LED TV 4X Pro (recension) har till exempel en prislapp pÄ 39.999 Rs, och Àven om den levereras med en mindre 55-tums 4K-skÀrm, erbjuder den ett mycket bÀttre grÀnssnitt, funktioner och internt.