Signalchip lanserar nya 4G / LTE- och 5G NR-modechips i Indien

Signalchip lanserar nya 4G / LTE- och 5G NR-modechips i Indien

“Detta fantastiska halvledarföretag grundades 2010 och Ă€r baserat i Bengaluru”

Efter Ätta Ärs forskning och utveckling har Signalchip-baserade Signalchip i Bengaluru Àntligen lanserat de första 4G / LTE- och 5G NR-modechipsen frÄn Indien. Företaget presenterade chipsets vid ett evenemang igÄr och fick beröm frÄn Aruna Sundararajan, Indiens telekommunikationssekreterare.

Signalchip halvledarföretag slĂ€ppte SCBM34XX- och SCRF34XX / 45XX-seriens chipsets, som har kodnamnet ‘Agumbe’. SCMB3412 Ă€r ett 4G / LTE-chip med modem som rymmer bĂ„de basbandet och sĂ€ndtagaren. SCMB3404 Ă€r ett 4X4 LTE-basmodem, som Ă„terigen Ă€r en enda chipdesign. Sedan finns det 2X2 LTE-sĂ€ndtagaren som heter SCRF3402 och slutligen SCRF4502, som Ă€r en 2X2-sĂ€ndtagare som Ă€r gjord för 5G NR-standarderna.

SkÀrmdump 28.02.2019 kl. 18.39.58

Alla dessa marker kommer att stödja satellitpositionering i landet, tack vare Indiens satellitnavigeringssystem NAVIC. Chipsatserna tÀcker ocksÄ alla LTE- och 5G NR-band upp till 6 GHz-intervallet. Dessa kretsuppsÀttningar hjÀlper till att tillgodose de vÀxande databehoven i landet och kommer att lÄta Indien ta lite ansvar för 5G-utvecklingen över hela vÀrlden. Telekomsekreterare Aruna Sundararajan uppgav:

”Detta Ă€r ett stolt ögonblick för Indiens digitala kommunikationsindustri. Jag gratulerar Signalchip-teamet för att utforma Indiens första inhemska halvledarchips för 4G / LTE och 5G NR-modem. Indien strĂ€var efter att ta en ledande roll nĂ€r det gĂ€ller att utveckla inkluderande 5G-teknik för ekonomisk sjĂ€lvförsörjning och landets strategiska behov. Dessa marker Ă€r ett viktigt steg i denna riktning eftersom de har potential att tillgodose de vĂ€xande digitala anslutningsbehoven hos de kommande 5 miljarder anvĂ€ndare genom att möjliggöra högpresterande mobilnĂ€t till lĂ€gre kostnad. ”

För nÀrvarande har Indien över 1,1 miljarder mobiltelefonanvÀndare, vilket Àr det högsta i vÀrlden. Signalchip kommer sÄledes att hjÀlpa till att förbÀttra nÀtverket i landet och Àven bygga fler 5G-relaterade chipsets i framtiden. Himamshu Khasnis, grundare och VD för Signalchip, uttalade i ett pressmeddelande:

”Design av kiselchip Ă€r en mycket utmanande aktivitet som krĂ€ver hög kostnad FoU, djup kunskap och behĂ€rskning av flera komplexa domĂ€ner. DĂ€rför Ă€r denna teknik inte tillgĂ€nglig i de flesta lĂ€nder.“

NÀstan alla enheter och infrastruktur i Indien anvÀnder importerade kiselchips. DÀrför kommer tillverkning av inhemska chipsets i landet att bidra till att förbÀttra sÀkerheten, kommunikationen och ekonomin.