Skagen Falster 2 recension: en skicklig fitnessklocka som ger höga poÀng pÄ stil

Skagen Falster 2 recension: en skicklig fitnessklocka som ger höga poÀng pÄ stil

“Falster 2 har en förstklassig design och har nĂ„gra anvĂ€ndbara funktioner som en pulsmĂ€tare, NFC och GPS”

Den första generationen Skagen Falster hyllades som en av de snyggaste smartklockorna pÄ marknaden vid lanseringen, men kritiker var snabba med att pÄpeka bristen pÄ funktioner och den övervÀldigande batteritiden som bÀraren erbjuder. Bara nÄgra mÄnader tillbaka tillkÀnnagav det fossila Àgda varumÀrket den globala lanseringen av eftertrÀdaren, förutsÀgbart kallad Falster 2. Strax före den indiska lanseringen fick jag en granskningsenhet av smartwatchen och efter att ha spenderat lite tid med Falster 2 skulle jag vill berÀtta hur den Google Wear OS-drivna klockan har gett mig de senaste tvÄ veckorna och om den plÄgas av samma problem som sin föregÄngare eller inte.

Design

Falster 2 Àr verkligen en tittare. Med den nya generationens Falster-design har den nya klockan en minimalistisk design och ser otrolig ut. Men förmodligen det bÀsta med Falster 2 Àr att den inte bara ser bra ut utan ocksÄ kÀnns extremt bekvÀm att bÀra.

skagen_falster_2_smartwatch_review_story2De nedÄtvÀnda klackarna pÄ vardera sidan av det cirkulÀra höljet sÀkerstÀller att klockans rem viks snyggt runt handleden. Granskningsenheten som jag fick kom med ett magnetiskt stÄlnÀtband som i huvudsak blir av med kravet pÄ ett spÀnne. Det betyder att, oavsett storlek eller form pÄ din handled, sitter remmen snyggt och kan ocksÄ justeras enkelt. Det hjÀlper vidare att stÄlnÀtremmen ger smartwatchen ett förstklassigt utseende som tar tag i ögonkulor utan att du ens pratar. Om du har en annan smak och vill ha ett mer subtilt utseende Àr de 20 mm remmarna (som kommer med snabbkopplingar) utbytbara och du kan vÀlja ett annat alternativ frÄn Skagens officiella hemsida eller bara anvÀnda ett vanligt klockarmband. frÄn marknaden.

skagen_falster_2_smartwatch_design_software3Klockfodralet ser lite tjockt ut, men till Falster 2s kredit var jag tvungen att kontrollera om jag ens hade klockan vid vissa tillfÀllen eftersom det kÀnns anmÀrkningsvÀrt bekvÀmt, till skillnad frÄn andra tunga klockor. Klockan samlade pÄ sig nÄgra sladdar efter ungefÀr en vecka, men eftersom dessa mÀrken inte mÀrks vid vanlig anvÀndning Àr det inget problem.

skagen_falster_2_smartwatch_design_software2Kronan Ă€r en av de viktigaste aspekterna av Falster 2. Även om jag inte mötte mĂ„nga problem med skĂ€rmens respons, föredrog jag fortfarande att navigera genom de flesta applikationer och menyer via kronan. Genom att helt enkelt rotera kronan kan du enkelt blĂ€ddra igenom menyerna. Falster 2: s krona kĂ€nns taktil och du hittar inga problem med den eftersom den fungerar smidigt. PĂ„ baksidan av klockfodralet ser du pulssensorn placerad mellan koncentriska metallfĂ€lgar som möjliggör laddning. PĂ„ högra sidan av klockfodralet Ă€r mikrofonen placerad precis ovanför kronan.

skagen_falster_2_smartwatch_design_software7Den mest synliga förÀndringen jÀmfört med den tidigare versionen Àr tillÀgget av tvÄ knappar, placerade pÄ vardera sidan om kronan. För att komma ihÄg hade första generationens Falster bara en krona och inga separata knappar. KörsbÀret pÄ toppen Àr att du kan tilldela valfri funktion till bÄda dessa knappar. Jag tilldelade den nedre knappen till Google Fit app, vilket innebar att jag kunde kontrollera min hjÀrtfrekvens genom att helt enkelt trycka pÄ den hÀr knappen tvÄ gÄnger nÀr som helst. Jag tilldelade den översta knappen för pÄminnelser men du kan vÀlja att tilldela vilken annan funktion du vill.

Visa

Den cirkulÀra 1,2-tums AMOLED-panelen pÄ Falster 2 levereras med smalare ramar jÀmfört med första generationens klocka och har en skÀrmupplösning pÄ 390 X 390 pixlar. Som du förvÀntar dig erbjuder AMOLED-skÀrmen livliga fÀrger och djupa svarta. Som standard Àr ljusstyrkan instÀlld pÄ automatisk men du kan gÄ till visningsinstÀllningar och vÀlja en av de fem ljusstyrkenivÄerna enligt ditt behov. Jag kÀnde aldrig behovet av att Àndra ljusstyrkan manuellt eftersom klockan Àr ganska effektiv nÀr det gÀller att bestÀmma önskad nivÄ för respektive miljö.

skagen_falster_2_smartwatch_design_software9Sammantaget Àr skÀrmkvaliteten imponerande och jag hade inga problem med att lÀsa texten pÄ skÀrmen Àven under utomhusförhÄllanden. Om du befinner dig i en mörk miljö kan du till och med vÀlja ficklampans funktion pÄ klockan, som gör skÀrmen vit och stÀller in ljusstyrkan till max. AMOLED-panelen blir tillrÀckligt ljus för just detta krav.

HĂ„rdvara och mjukvara

LÄt oss gÄ vidare till hÄrdvaran som driver Skagen Falster 2. Precis som den ursprungliga Falster drivs andra generationens smartwatch av Qualcomms Snapdragon Wear 2100-processor och levereras med en 4 GB inbyggd lagring. Innan du bedömer varumÀrket för att anvÀnda en tre Är gammal plattform bör du komma ihÄg att Qualcomm lanserade sin Snapdragon Wear 3100 efter att Falster 2 gjordes tillgÀnglig pÄ marknaden.

skagen_falster_2_smartwatch_review_story3

Klockan levereras med en pulsmÀtare som registrerar din hjÀrtfrekvens med jÀmna mellanrum och stöd för NFC och GPS. Dessa kan anses vara de viktigaste tillÀggen i jÀmförelse med den ursprungliga Falster. Klockan stöder Google Pay men det finns inte tillgÀngligt i Indien ÀndÄ. Med tanke pÄ att klockan har en vattenbestÀndighet pÄ 3ATM bör den överleva Àven i en pool.

skagen_falster_2_smartwatch_review_story6

Falster 2 kör Googles anvĂ€ndargrĂ€nssnitt för smarta klockor Wear OS 2.1. Detta innebĂ€r att du med ett enkelt svep uppĂ„t frĂ„n startskĂ€rmen kan fĂ„ tillgĂ„ng till alla dina aviseringar. Med en svepning nedĂ„t fĂ„r du tillgĂ„ng till olika vĂ€xlar som bland annat flygplanslĂ€ge, ficklampa och batterisparlĂ€ge. Det finns nĂ„gra förinstallerade Google-appar, mestadels fitnessinriktade, och inlĂ€rningskurvan för plattformen Ă€r inte brant alls. För att utföra vissa Ă„tgĂ€rder mĂ„ste du fortfarande anvĂ€nda din telefon. ÖversĂ€ttningsappen fungerar som en charm och anvĂ€ndare kan helt enkelt prata i klockans mikrofon för att fĂ„ meningar översatta inom nĂ„gra sekunder.

skagen_falster_2_smartwatch_design_software11Ett annat viktigt anvĂ€ndningsfall Ă€r att du kan vĂ€lja att ringa upp samtalen (att tas emot i telefonen) eller avvisa dem via sjĂ€lva klockan. Om du lyssnar pĂ„ lĂ„tar med hörlurar inkopplade kan det vara en otroligt tröstande att ta emot samtal via klockan. Å andra sidan kan skrĂ€ppostsamtal ocksĂ„ undvikas eftersom Truecaller-appen i telefonen ocksĂ„ visar information om samtal pĂ„ klockans display.

skagen_falster_2_software1skagen_falster_2_soft2skagen_falster2_soft3

Om du inte gillar de förinstallerade urtavlorna kan du ocksĂ„ installera nĂ„gra nya frĂ„n appbutiken. I de flesta fall mĂ„ste du ocksĂ„ gĂ„ igenom installationsprocessen i telefonappen. Eftersom klockans ansikten kan Ă€ndra hela klockans utseende kanske du vill prova nĂ„gra nya dĂ„ och dĂ„. Personligen, efter den första nyfikenheten, nöjde jag mig med en av de förinstallerade klockans ansikten eftersom den erbjuder en elegant kĂ€nsla för den bĂ€rbara. SĂ„ lĂ„ngt som anpassningsalternativ gĂ„r, till var och en sin egen. Jag anvĂ€nde frĂ€mst klockan med en iPhone men för att fĂ„ en bĂ€ttre uppfattning om klockans kompatibilitet med Googles egen plattform, parade jag den ocksĂ„ med en Android-telefon. JĂ€mfört med iOS fĂ„r du fler val i Google Play-butiken för urtavlor. Även om jag tidigare kunde komma Ă„t Google Play-butiken pĂ„ klockan Ă€r det minst sagt en mycket praktisk uppgift att göra det pĂ„ en telefon.

skagen_falster_2_smartwatch_design_software5

Om du anvĂ€nder Hitta min telefon funktion frĂ„n klockan, gör klockan i huvudsak luren ringa och kan visa sig vara till hjĂ€lp ibland. Om vi ​​pratar om prestanda kĂ€nns det i allmĂ€nhet lite trögt att öppna appar och stĂ€nga dem. Även tilt-to-wake-up-funktionen, Ă€ven om den Ă€r praktisk, vĂ€cker klockan med en liten fördröjning som mĂ€rks. Kanske om Skagen skulle ha vĂ€ntat pĂ„ nĂ„gra mĂ„nader och lanserat klockan med Snapdragon 3100, skulle de flesta av dessa problem ha försvunnit men det Ă€r ingen mening att prata om ifs och buts hĂ€r. Eftersom Google nyligen har köpt Fossils smartwatch-teknik kan vi förvĂ€nta oss att de tvĂ„ varumĂ€rkena kommer att arbeta nĂ€ra och utveckla produkter som har en bra synkronisering mellan programvara och hĂ„rdvara framöver.

Batteri-liv

Som du kanske har förstÄtt nu Àr det mycket att tycka om Falster 2. Men olyckligt som det Àr Àr smartwatchens akilleshÀl densamma som sin föregÄngare. Det finns inget enkelt sÀtt att sÀtta detta, men 300 mAh-batteriet pÄ Falster 2 kÀmpar för att gÄ igenom en hel dag pÄ en enda laddning. Detta kan ibland bli frustrerande eftersom de flesta andra smartklockor pÄ marknaden har kommit lÄngt i denna avdelning och erbjuder en mycket bÀttre batteribackup i allmÀnhet. Den dÄliga batterilivslÀngden kan delvis tillskrivas inkluderingen av en Àldre processor ocksÄ eftersom Snapdragon 3100 lyckas erbjuda en mycket förbÀttrad batteritid pÄ bÀrbara datorer.

skagen_falster_2_smartwatch_review_story1

Som jag nĂ€mnde tidigare höll jag ljusstyrkan pĂ„ ‘automatisk‘istĂ€llet för att vĂ€lja den högsta ljusstyrkan och Ă€ven pĂ„ arbetsdagar, nĂ€r jag tillbringade mest tid inomhus, lyckades inte Falster 2: s batteritid att imponera pĂ„ mig. Om du planerar att köpa den hĂ€r smarta klockan bör detta vara din viktigaste övervĂ€gandena. Om du undrar om laddartillbehöret kommer Falster 2 med en USB-laddningskabel med en magnetisk laddningsplatta i andra Ă€nden. Intressant Ă€r att designen pĂ„ laddningsplattan Ă€r nĂ€stan identisk med det laddningstillbehör som Apple erbjuder för sina smartklockor.

Dom

Fossils varumĂ€rke Skagen har kommit lĂ„ngt med Falster 2 och nĂ„gra av de viktigaste funktionerna som saknas i den ursprungliga klockan har nu lagts till med den andra iterationen av den bĂ€rbara produkten. Falster 2: s design och införandet av pulsmĂ€tare, NFC och GPS, tillsammans med 3ATM vattenmotstĂ„nd ger ett starkt fall till smartwatchens fördel. Även om klockans batteritid Ă€r övervĂ€ldigande, kan vi fortfarande sĂ€ga att Falster 2, prissatt till cirka 22 000 Rs, fortfarande Ă€r ett mycket bra alternativ i denna prisklass. Om du vill ha en bĂ€ttre batterilivslĂ€ngd kanske du vill titta pĂ„ ett alternativ som Samsung Galaxy Watch (recension), medan Fitbit Ionic (recension) kanske passar din rĂ€kning bĂ€ttre om du Ă€r seriös om fitness.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

Fantastisk design Magnetiskt nÀtband i stÄl fungerar som en charm BekvÀmt slitage PulsmÀtaren Àr ett utmÀrkt tillskott

Nackdelar

ÖvervĂ€ldigande batteritid Åldrande processor

Bilder av Raj Rout