SlÀpp av Samsung Galaxy Fold fördröjd pÄ obestÀmd tid pÄ grund av visningsproblem

SlÀpp av Samsung Galaxy Fold fördröjd pÄ obestÀmd tid pÄ grund av visningsproblem

“Ett nytt slĂ€ppdatum för Galaxy Fold kommer att tillkĂ€nnages under de kommande veckorna, sĂ€ger Samsung”

Innan den officiella lanseringen har Samsung gÄtt vidare och meddelat att Galaxy Fold-smarttelefonen har försenats. Galaxy Fold, som kostar 1 980 dollar, skulle lanseras den 26 april i vissa regioner över hela vÀrlden. Men pÄ grund av flera granskningsenheter som stÄr inför visningsfrÄgor har företaget nu försenat lanseringen. Enligt det officiella uttalandet, som rapporterats av Wall Street Journalskulle ett nytt slÀppdatum tillkÀnnages under de kommande veckorna.

Under de senaste dagarna har Galaxy Fold gÄtt frÄn ett tekniskt underverk till en katastrof. Samsung hade skickat ut en massa enheter av Galaxy Fold till granskare runt om i vÀrlden. Enheterna började utveckla problem med skÀrmen och var i vissa fall oanvÀndbara. En exakt orsak till nÄgra av problemen Àr inte kÀnd, men det kan ha att göra med ett skyddande lager ovanpÄ skÀrmen. Vissa granskare tog bort detta skÀrmskydd, vilket ledde till att skÀrmen blev kaput.

Samsung Galaxy Fold

Videor och foton pÄ Galaxy Fold med skadade skÀrmar finns över internet. NÄgra av enheterna skadades trots att skÀrmskyddet fortfarande var pÄ. Samsung hade inte inkluderat en varning om skÀrmskyddet i den första satsen enheter som skickades för granskning. Det var bara nÀrvarande i de senaste T-Mobile- och granskningsenheterna. Detta Àr en stor frÄga och ett stort slag för företaget. Ett e-postmeddelande skickades ut till alla kunder som förbestÀllt en Galaxy Fold och uppgav att en uppdatering om frakt skulle tillhandahÄllas om cirka tvÄ veckor.

Nedan Àr den fullstÀndiga e-postadressen:

”Vi presenterade nyligen en helt ny mobilkategori: en smartphone som anvĂ€nder flera nya tekniker och material för att skapa en skĂ€rm som Ă€r flexibel nog att vikas. Vi uppmuntras av spĂ€nningen kring Galaxy Fold.

Medan mĂ„nga granskare delade med oss ​​den stora potential de ser, visade vissa oss ocksĂ„ hur enheten behöver ytterligare förbĂ€ttringar som kan sĂ€kerstĂ€lla bĂ€sta möjliga anvĂ€ndarupplevelse. För att fullt ut utvĂ€rdera denna feedback och köra ytterligare interna tester har vi beslutat att fördröja lanseringen av Galaxy Fold. Vi planerar att meddela slĂ€ppdatum under de kommande veckorna.

De första fynden frÄn inspektionen av rapporterade problem pÄ skÀrmen visade att de kunde vara förknippade med pÄverkan pÄ de frÀmre och nedre exponerade omrÄdena i gÄngjÀrnet. Det fanns ocksÄ ett fall dÀr Àmnen som finns i enheten pÄverkade displayens prestanda.

Vi kommer att vidta ÄtgÀrder för att stÀrka skÀrmskyddet. Vi kommer ocksÄ att förbÀttra vÀgledningen om skötsel och anvÀndning av skÀrmen inklusive skyddsskiktet sÄ att vÄra kunder fÄr ut det mesta av sin Galaxy Fold.

Vi vĂ€rdesĂ€tter det förtroende vĂ„ra kunder har till oss och de Ă€r alltid vĂ„r högsta prioritet. Samsung har Ă„tagit sig att arbeta nĂ€ra kunder och partners för att föra branschen framĂ„t. Vi vill tacka dem för deras tĂ„lamod och förstĂ„else. ”

Samsung lovar att förbÀttra skyddet för skÀrmen och nÀmner att de första undersökningarna visade att problemet kan bero pÄ en pÄverkan pÄ gÄngjÀrnet och damm som kommer in i telefonen. Att fördröja lanseringen av telefonen Àr förmodligen det bÀsta steget för Samsung. Det hade varit dÄligt att skicka en defekt produkt till kunderna, sÀrskilt eftersom enheten kostar tusentals dollar. Vi Àr inte sÀkra pÄ om Samsung kommer att kunna ÄtgÀrda bristerna om tvÄ veckor. Det kan ta mÄnader att bygga om telefonens vikmekanism. Vi mÄste vÀnta med att ta reda pÄ vad Samsung planerar att göra med Galaxy Fold.