Småföretagare och Amazons kamp för att skydda dem

Avatar for Fazeel Ashraf

Amazon är i nyheterna igen, och den här gången av alla goda skäl.

Amazon marknadsför ägare av småföretag genom att lansera en onlinebutikportal som heter Storefronts.

Portalen lanserades idag och är tillgänglig från Amazons hemsida. Skyltfönster kommer att vara en fristad för över 20 000 mamma- och popbutiker i alla 50 stater.

För närvarande är detta endast tillgängligt för små och medelstora företag i USA.

Vissa kan se detta som ett annat kraftdrag från Amazon för att locka fler affärer eller till och med för att få en liten bit av kakan från små och medelstora företag.

Och även om detta kan vara sant, gör Amazon det på ett sätt som verkar hjälpa sådana småföretagare.

Amazon kommer att g√∂ra en portf√∂lj av verksamheten, g√∂ra anpassade marknadsf√∂ringskampanjer f√∂r dem och g√∂ra ett slags “l√§ra k√§nna f√∂retagets √§gare” -videor.

Amazon kommer också att lyfta fram de mest populära produkterna de säljer på webbplatsen. Men Amazon kommer inte att tillhandahålla några externa länkar till företagets personliga webbplatser.

Så det kanske inte är allt från Jeff Bezos hjärta.

I själva verket kan det bara vara att förhindra att denna marknad tar sin verksamhet till andra vägar som eBay eller Shopify, eller skapar egna e-handelswebbplatser.

Skyltfönster gör det möjligt för kunder att söka med hjälp av kategorier som böcker, husdjurstillbehör, tillbaka till skolan och Halloween. Användare kommer också att kunna söka efter nischföretag som familjefokuserade företag, hantverkare eller kvinnoägda företag.

Eftersom de flesta redan är bekanta med Amazonas sökfunktionalitet och övergripande användargränssnitt, borde de inte ha svårt att hitta sin favorit vintage-teservis via Storefronts.

Vice presidenten för Amazon, Nicholas Denissen uttalade,

Vi har skapat en skräddarsydd shoppingupplevelse för kunder som letar efter intressanta, innovativa och högkvalitativa produkter från amerikanska företag från hela landet.

Han tillade vidare att företagare först blev inbjudna att sälja sina produkter för två decennier sedan.

I dag är små och medelstora företagare en viktig del av Amazons affärsmodell.

År 2015 lanserade Amazon en liknande modell som heter Launchpad. Launchpad fokuserade på teknikstart och lyfte fram de produkter de hade skapat.

Detta hjälpte startups att få internationellt erkännande och hjälpte dem att komma in i den tekniska industrin.

Launchpad införlivade senare också startups från utanför USA. Så det kommer inte att bli en överraskning om Storefronts tog en liknande väg.

Man kan diskutera att genom att skapa fler digitala gränser kommer de traditionella mamma- och popbutikerna att dö av. Men faktiskt har Amazon lyckats få fram ett litet mirakel genom att föra den ofta försummade små och medelstora företagsindustrin tillbaka till rampljuset.

Enligt en enkät från Amazon uppskattades det att e-handelsjätten kunde skapa mer än 900 000 jobb på grund av små och medelstora företag som sålde sina produkter på webbplatsen.

Detta måste vara en välkommen nyhet för Amazon, på grund av pressen av ständig kritik från pressen om att det inte ger en hälsosam arbetsmiljö för sina anställda eller förtjänar löner.

Småföretagare kan äntligen glädja sig, de får äntligen det erkännande de förtjänar tack vare Amazon.