Smart telefonförsäljning berör 370 miljoner år 2021, genererar 28 miljarder dollar i intäkter: Counterpoint

Smart telefonförsäljning berör 370 miljoner år 2021, genererar 28 miljarder dollar i intäkter: Counterpoint

“Rapporten s√§ger att √∂ver 370 miljoner smarta telefoner kommer att s√§ljas √∂ver hela v√§rlden i slutet av 2021”

Funktionstelefoner är ganska populära i länder som Indien på grund av deras låga kostnad och möjligheten att ansluta till internet. På senare tid sprang funktionen telefonmarknad tack vare att Jio gick in och lanserade den prisvärda Jio Phone. Efter det fanns Nokia 3310 4G, Nokia 8110 4G och andra, som också bankade på idén om prisvärda 4G-funktionstelefoner. Nu anger en ny rapport från Counterpoint Research att cirka 370 miljoner funktionstelefoner förväntas säljas över hela världen till 2021.

Rapporten säger också att på grund av den ökade försäljningen av smarta telefoner förväntas industrin röra intäkter på 28 miljarder dollar (cirka 2 miljoner kronor). Hårdvaruaffären kommer att tjäna cirka 8 miljarder dollar (cirka 57 000 kronor), medan programvaru- och servicedeln kommer att generera mer än 20 miljarder dollar (ungefär 1,43 kronor) i intäkter. Efterfrågan på smarta telefoner har ökat de senaste åren. Under 2018 ökade segmentet med 252 procent jämfört med året innan, med Indien som den största bidragsgivaren till denna tillväxt.

smarta telefoner

Men andra marknader som Storbritannien, USA, Afrika och regioner i Sydostasien bidrog också till den ökade efterfrågan på funktionstelefoner. En av de främsta anledningarna till att dessa smarta telefoner vinner popularitet är programvaran. De flesta smarta telefoner använder KaiOS, som innehåller appar som WhatsApp, YouTube, Google Maps och mer. Detta gör det möjligt för användare att utföra uppgifter som tidigare bara fanns tillgängliga på smartphones.

Smarta telefoner är också ganska billiga och kan köpas av de flesta. De har vanligtvis en godisbar design, med funktionstelefonaspekter som ett tangentbord och en liten färgskärm. Internt har dock telefonen ny hårdvara som stöder 4G-funktionalitet, dual-SIM och mer. Kunder som inte har råd med en smartphone köper gärna en smart funktionstelefon. Smartphones är också mycket mer komplicerade än en enkel funktionstelefon.

Nätverksoperatörer kommer också att dra nytta av uppgången i smarta telefoner, eftersom de kan flytta sin kundbas från gamla 2G till 4G och senare. Transportörer som tillhandahåller anslutningstjänster förväntas generera 15 miljarder dollar i intäkter till 2021.