Smartphone-fotograferingsstudie: vad konsumenterna önskar frÄn sina telefonkameror

Smartphone-fotograferingsstudie: vad konsumenterna önskar frÄn sina telefonkameror

“Högre megapixelantal, flera kameror och AI-baserade kamerafunktioner Ă€r mycket önskade funktioner i smarttelefonkameror”

Medan den ursprungliga tillvÀxten av smarttelefonkameror fokuserade pÄ megapixelkrig, fanns det en period i mitten som sÄg varumÀrken fokusera mer pÄ bildkvalitet och har innovationer i stÀllet. Nu ser det ut som att megapixelkriget Àr tillbaka. Vi ser lanseringen av sensorer som Samsungs Bright ISOCELL GM1 (48MP), Bright ISOCELL GD1 (32MP) och Sony IMX586 (48MP). Detta Àr en indikator pÄ hur radikal smarttelefonbranschen Àr nÀr det gÀller innovation inom kameravdelningen. Naturligtvis behöver vi inte berÀtta att smartphones med dubbla eller trippelkameror, som den i den kommande OPPO F11 Pro, redan har blivit normen idag. Men istÀllet för att titta pÄ vad smarttelefonmÀrken har gjort, bestÀmde vi oss för att gÄ till slutanvÀndarna för att mÀta vad DE förvÀntar sig av smarttelefonkameror. LÀs vidare för att ta reda pÄ vad mer Àn 15 000 respondenter önskar sig nÀr det gÀller bildÄtergivning av deras telefoner.

LÄt dessa pixlar rÀknas

45

Det Àr ett lÄngvarigt argument om fler megapixlar ger en bÀttre kamera i smartphones. Vi bestÀmde oss för att ta debatten direkt till vÄr publik och frÄgade dem om antalet pixlar Àr viktigt för dem. Vi bad anvÀndare vÀlja mellan 12-, 16-, 20- och 48-megapixelupplösning för den bakre kameran. PÄ andra sidan var alternativen för den frÀmre kameran 13-, 16-, 25- och 32-megapixlar. Det Àr ingen överraskning att de flesta anvÀndare röstade pÄ megapixeln frÄn högsta till lÀgsta. Det verkar som om varumÀrkena Àr pÄ plats med konsensus med 48MP-sensorer som den senaste IT-saken i branschen nu, vare sig det Àr Honor View 20, den nya Xiaomi Redmi Note 7 Pro eller snart lanserad OPPO F11 Pro.

Högre upplösning, bÀttre kamera?

1

FrÄgan om antal megapixlar fick oss att undra hur mycket preferens en potentiell köpare ger upplösningen pÄ kameran pÄ en smartphone innan de fattar sitt beslut. Cirka 92 procent av anvÀndarna röstade för en högre upplösning pÄ kamerans smartphone. Med tanke pÄ att bilder med högre upplösning har en högre detaljnivÄ och inte pixlar nÀr de zoomar in, verkar det som om anvÀndarna i allt högre grad vill ersÀtta dedikerade kameror med dessa smarta smartphones.

Funktioner som betyder mest

2

Men Ă€r upplösningen det enda som betyder nĂ„got? Tja, du och vi vet bĂ„da att det inte Ă€r fallet, och dĂ€rför var det viktigt att veta vad konsumenterna letar efter i en telefon för att bedöma dess bildförmĂ„ga – inga kameror, tekniska specifikationer, AI-funktioner, en mĂ€ngd olika lĂ€gen eller allt av dem. Tja, det visade sig att vĂ„ra lĂ€sares svar enhĂ€lligt gynnade dem alla, vilket visar att konsumenterna blir smartare. Sammantaget verkar OPPO F11 Pro vara en av smartphonesna som möjligen kan uppfylla alla dessa krav.

Innovationer som anvÀndarna Àr mest glada över

3

KÀrnspecifikationer Ät sidan, vilken typ av innovationer inom kameravdelningen upphetsar konsumenterna? Oavsett om det Àr den senaste trenden med stigande kameror eller en högupplöst installation som Àr en smart lösning för att uppnÄ ett högt förhÄllande mellan skÀrm och kropp eller dess flera kameror? Tja, det verkar som anvÀndare letar efter allt, vilket innebÀr att varumÀrken mÄste arbeta hÄrt för att tillfredsstÀlla dem. Medan vi redan har Honor View 20 som markerar mÄnga av dessa lÄdor, har Xiaomi ocksÄ en ny utmanare i form av Redmi Note 7 Pro som erbjuder en 48MP-kamera. Den kommande OPPO F11 Pro verkar ha allt, eftersom det förvÀntas erbjuda en högupplöst, stigande installation för sin kamera.

Faktorer som pÄverkar avbildning i svagt ljus

6

Medan de flesta pratar om bilder som tagits i dagsljus ignoreras ofta bildprestanda i svagt ljus. SĂ„ vi frĂ„gade vĂ„ra lĂ€sare vilka faktorer tror de förbĂ€ttrar svag belysning pĂ„ en smartphone. Medan svaret Ă€n en gĂ„ng var ett rungande ja till “allt ovan”, med ett antal anvĂ€ndare som ocksĂ„ valde ett dedikerat nattlĂ€gealternativ. Ett lika stort antal anvĂ€ndare röstade för en större blĂ€ndarstorlek och en större sensor för förbĂ€ttrad nattbild. Den pĂ„stĂ„dda lanseringen av OPPO F11 Pro, utrustad med en 1 / 2.3-bildsensor, F1.79-blĂ€ndare och AI-algoritm för optimal fotografering i svagt ljus, kryssar för alla dessa rutor.

Hur viktigt Àr AI-stödda funktioner?

7

Slutligen frÄgade vi vÄra anvÀndare hur viktigt det Àr med AI-stödda funktioner i kamerans smartphone, som nu har blivit en standard pÄ de flesta telefoner. Och som trenden röstade 47 procent anvÀndare att de anser att det Àr en extremt viktig funktion. Vid denna tidpunkt Àr det vÀrt att nÀmna att Àven om de flesta mÀrken anvÀnder AI som ett motord, har endast nÄgra fÄ av dem som Huawei och OPPO lyckats fÄ det rÀtt.

Vad Àr AI Ultra Clear Engine

8

AI Ultra Clear Engine möjliggör skarpare produktion med livfulla fÀrger, och medan en majoritet av mÀnniskor inte var medvetna om vad denna term betyder, följde de de som kunde fÄ det rÀtt. DÀrefter följer de mÀnniskor som anser att denna funktion lyfter fram det naturliga ansiktet, och de Àr ocksÄ korrekta.

Baserat pÄ dessa insikter skulle det inte vara fel att sÀga att nÀr marknaden mognar med lanseringen av funktionsrika telefoner, inklusive den överhÀngande ankomsten av OPPO F11 Pro, kommer konsumenterna att vÀnda sitt fokus mot kraftfulla kamerafunktioner.