Smartphone-transporter 2019 minskar tredje Ă„ret i rad, rapporterar IDC

Smartphone-transporter 2019 minskar tredje Ă„ret i rad, rapporterar IDC

“Andra halvan av 2019 kommer att börja se en viss tillvĂ€xt, som förvĂ€ntas pĂ„gĂ„ till 2023”

I december förra Äret hade International Data Corporation (IDC) förutspÄtt att de globala smartphonetransporterna skulle sjunka under 2019. Nu har en ny rapport frÄn företaget prognostiserat en minskning med 0,8 procent av smarttelefontransporterna 2019, vilket skulle göra det tredje Äret i rad.

Smarttelefonmarknaden har sjunkit sedan 2017, men rapporten sĂ€ger att vi kommer att börja se en tillvĂ€xtökning senare i Ă„r. En annan rapport, som slĂ€pptes i januari i Ă„r, fann att smarttelefonmarknaden sjönk med 4 procent 2018. ÄndĂ„ kommer det att finnas tillvĂ€xt under andra halvĂ„ret i Ă„r. IDC rĂ€knar med en tillvĂ€xt pĂ„ 2,3 procent under andra halvĂ„ret 2019. Det förutspĂ„r ocksĂ„ att transporter kommer att fortsĂ€tta vĂ€xa och nĂ„ 1,54 miljarder enheter Ă„r 2023.

idc 2019

Enligt Ryan Reith, program Vice President för Worldwide Mobile Device Trackers pÄ IDC,

”Den största frĂ„gan som fortfarande Ă€r obesvarad Ă€r vad som kommer att ge smarttelefonindustrin tillbaka tillvĂ€xt. Det Ă€r ingen tvekan om att industrins tillvĂ€xt har varit nere av skĂ€l som redan har identifierats – lĂ€ngre ersĂ€ttningscykler, en utmanad Kina-marknad och geopolitisk motvind – men det Ă€r kortsiktigt att förbise möjligheterna med nĂ„gra viktiga tekniska framsteg som förmodligen Ă€r inom rĂ€ckhĂ„ll med 5G Ă€r den viktigaste. ”

SmarttelefontillvÀxten sjönk frÀmst pÄ grund av den stillastÄende innovation inom omrÄdet. Detta ledde till att mÀnniskor inte uppgraderade sina telefoner och stannade vid Àldre varianter, eftersom de nyare modellerna inte innehöll nÄgra större nya funktioner. Det kommer att förÀndras 2019 dÄ branschen kommer att fokusera pÄ 5G-aktiverade enheter och hopfÀllbara smartphones.

IDC tror att 5G kommer att vara en nyckelfaktor som skulle hjÀlpa smarttelefonförsÀndelserna att vÀxa fram till 2023. Enligt deras rapport skulle varje 1 av 4 smartphones som skickas 2023 vara 5G-aktiverade. Antagandet börjar mot slutet av 2019 och förvÀntas se en kontinuerlig tillvÀxt frÄn och med nÀsta Är. MÄnga framsteg görs inom detta omrÄde och flera tillverkare har redan lanserat sina 5G-enheter, medan andra snart kommer att följa.