Smartwatch Market hoppar 20% mitt i pandemin

Smartwatch Market hoppar 20% mitt i pandemin

Smartwatch-konkurrenterna

Även om det kan komma som en överraskning att smartwatch-marknaden i stort sett har pĂ„verkats av pandemin (hittills), Ă€r listan över de frĂ€msta konkurrenterna lĂ„ngt ifrĂ„n en chock.

Äpple dominerar fortfarande smartwatch-marknaden med den otroligt populĂ€ra Apple Watch, med skrytande 7,6 miljoner levererade enheter, vilket representerar 55% av marknadsandelen. Samsung kommer pĂ„ andra plats med 1,9 miljoner levererade enheter, vilket endast representerar 14% av marknadsandelen.

En överraskning i dessa siffror Àr det tredje företaget, vilket pÄ nÄgot sÀtt Àr Garmin. GPS-sÀljaren vÀnde smartwatch-dynamo har skickat 1,1 miljoner enheter under första kvartalet 2020, till stor del tack vare det ökande utbudet av tillgÀngliga enheter och det överraskande omfattande Garmin Watch OS.

Företag som Fitbit, Xiaomi och Huawei har kÀmpat för att fÄ en solid fot, sÀrskilt inför pandemin. Det verkar dock som om marknaden Àr mogen för att plocka frÄn Android-sidan av saker, sÄ det Àr nÄgons spel under andra halvan av 2020.