SNES Classic hackade för att lÀgga till fler spel

GameStop, ThinkGeek har fler SNES Classic Editions i lager frÄn och med idag

De flesta mÀnniskor kan fortfarande inte fÄ tag pÄ en SNES Classic, men det har inte hindrat internetets legion av hackare frÄn att redan modifiera Nintendos nya gamla konsol.

Med lite arbete Àr det enkelt för alla med en dator och en SNES Classic att blinka en ny programversion pÄ SNES Classic, vilket öppnar möjligheten att enkelt ladda NES- och SNES-spel. Med bara det interna lagringsutrymmet som följer med enheten kan du lÀgga till ungefÀr 100 extra spel i biblioteket om 21 som levereras med konsolen.

Cluster M, hackaren som knÀckt NES Classic, har redan gjort detsamma för SNES Classic. Allt du behöver göra Àr att ladda ner filerna frÄn hans GitHub-sida, köra .exe-filen för att installera nÄgra verktyg pÄ din dator och följ sedan instruktionerna pÄ installationsprogrammet. Mer detaljerade videoguider finns över internet, inklusive den omfattande sex minuters versionen nedan.

Att hacka din SNES Classic med det hÀr verktyget gör det möjligt att köra cirka 75 procent av spelen bara genom att sidan ladda dem, enligt skaparen. Om ett spel ger dig problem (eller om du vill ladda ett NES Classic-spel pÄ din SNES) kan du anvÀnda ett verktyg som heter RetroArch för att konvertera ett visst spel till körning.

Det finns 260 MB ledigt utrymme pÄ SNES Classic, vilket borde vara tillrÀckligt med plats för cirka 100 spel. Naturligtvis kan du alltid lÀgga till nÄgra spel nu och sedan cykla runt om du fÄr slut pÄ rummet.

Att hacka din konsol Àr inte olagligt i nÄgon mening, men det finns en liten chans att du kan tegla enheten genom att blinka egen firmware pÄ den. Det finns inga rapporter om problem Ànnu, men det Àr uppenbart att ta slumpmÀssig kod frÄn internet och trycka den pÄ en konsol som du kanske har betalat hundratals dollar för kommer med risker.

NÀr du vÀl har hackat din enhet behöver du ocksÄ ROM-skivor med gamla spel för att sÀtta pÄ dÀr. Det Àr faktiskt olagligt att ha, om du inte rÄkar Àga fysiska kopior av alla gamla spel.

Trots allt detta verkar Nintendo vara tyst vÀlkomnande modder till SNES Classic. Precis som pÄ NES Classic finns det ett speciellt meddelande kvar för alla som hackar sin konsol.