SoCal Startups talar om de utmaningar de stÄr inför 2017

SoCal Startups talar om de utmaningar de stÄr inför 2017

Silicon Valley Bank slÀppte idag sin 2017-södra Kalifornien Startup Outlook-rapport, deras andra Ärliga SoCal-fokuserade rapport, ett urval av hÀlso- och teknikstartarna i omrÄdet, och hur de ser pÄ deras branschers 2017-möjligheter och utmaningar.

HÀr Àr vad startups mellan San Luis Obispo och San Diego stÄr inför i Är.

54 procent tror att 2017 kommer att bli bÀttre Àn förra Äret

54 procent av de tillfrÄgade tror att detta Är kommer att förbÀttras jÀmfört med det senaste, medan 40 procent tror att det kommer att vara detsamma. Bara sex procent tog det pessimistiska tillvÀgagÄngssÀttet och bevisade att startoptimismen fortfarande Àr stark, trots den osÀkerhet som rapporten tÀcker och noterade att:

”Entreprenörer överallt berĂ€ttar att de upplever en större mĂ€ngd osĂ€kerhet i Ă„r jĂ€mfört med förra Ă„ret. Följaktligen har denna osĂ€kerhet lett till en mer försiktig syn. Men de anstĂ€ller fortfarande och de Ă€r fortfarande optimistiska. ”

73 procent av SoCal nystartade företag rÀknar med att fortsÀtta anstÀlla.

SoCal-insamlingen Àr tuffare Àn genomsnittet

NĂ€stan 37 procent av SoCal-startups sĂ€ger att deras insamlingsupplevelser bĂ€st beskrivs som “extremt utmanande.” Detta Ă€r en mĂ€rkbar bump jĂ€mfört med det genomsnittliga svaret för “extremt utmanande” för alla amerikanska nystartade företag, som bara var 23 procent.

Vad Àr att skylla pÄ? Sannolikt bristen pÄ VC: er i SoCal-omrÄdet, om metoderna för insamling Àr nÄgon indikator: Startups i omrÄdet planerar att förlita sig mer pÄ företagssatsningar Àn resten av amerikanska startups i allmÀnhet.

SoCal Startups förvÀntar sig förvÀrv, inte börsintroduktioner

HĂ€r Ă€r kanske det mest intressanta mĂ„ttet att hĂ€mta frĂ„n rapporten. SoCal-startups, som möjligen lĂ€r sig av sina insamlingsutmaningar, tittar mot buyouts snarare Ă€n den klassiska startsuccĂ©en för att bli ett offentligt företag. Återigen frĂ„n rapporten:

”FörvĂ€rv Ă€r den dominerande realistiska, lĂ„ngsiktiga exitstrategin för alla nystartade företag. Trots spĂ€nning runt börsintroduktioner förvĂ€ntar sig fĂ„ nystartade företag att bli offentliga. Det Ă€r Ă€nnu sĂ€krare i SoCal, dĂ€r bara 4 procent förvĂ€ntar sig en börsintroduktion, jĂ€mfört med 16 procent nationellt. “

Medan Silicon Valley-bubblan kan vara ett stenkast bort, har SoCal-startups en annan uppsÀttning upplevelser och förvÀntningar.

LÀs mer om startups hÀr pÄ Tech.Co