Som iPhone-anvÀndare Àr jag sÄ avundsjuk pÄ den hÀr nya Android-telefonen

Apple slÀppte precis iOS 13.1.1 för iPhone

Allt rör sig sÄ snabbt i smarttelefonbranschen att ett par Är kan verka som en livstid. Men i det stora schemat av saker, det var inte sÄ lÀnge sedan att Android-telefonanvÀndare skÀmdes över hur illa kamerorna var pÄ sina telefoner. Kommer du ihÄg nÀr Instagram först kom till Android 2012 efter att ha varit en iPhone-exklusiv app sÄ lÀnge? Det var en enorm motreaktion frÄn whiny iPhone-anvÀndare som klagade pÄ att eftersom appen nu fanns tillgÀnglig pÄ Android-telefoner fylldes deras tidslinjer med foton som var suddiga och pixlade. Det sorgliga var att de inte överdrev; kamerorna pÄ Android-telefoner var pinsamt dÄliga dÄ. Men min, hur tiderna har förÀndrats.

Snabbspolning fram till 2019 och Apples ledning inom mobil kamerakvalitet kÀnns som ett avlÀgset minne. IPhone: s kant inom detta omrÄde har för lÀnge sedan försvunnit, med smartphones frÄn Huawei, Google och ibland till och med Samsung som övertrÀffar iPhones i amatör- och professionella kameratester. Vad som Àr Ànnu vÀrre Àr det faktum att klyftan blir större, inte smalare. Nu har en ny Android-telefon slÀppts med en kamera som inte bara övertrÀffar Apples senaste iPhones, det gör Apples senaste iPhones till skam.

Jag har varit iPhone-anvÀndare i mer Àn ett decennium, Ànda sedan den ursprungliga iPhone ersatte min Nokia-smartphone 2007. PÄ grund av karaktÀren av mitt arbete har jag dock ocksÄ anvÀnt nÀstan alla anmÀrkningsvÀrda Android-telefoner som slÀppts över Ären. Som ett resultat Àr jag i den unika positionen att se pÄ egen hand hur varje plattform har utvecklats genom Ären. Jag har ocksÄ sett hur smartphones frÄn enskilda leverantörer har utvecklats genom Ären, och vissa förÀndringar har varit mer imponerande Àn andra.

Huawei Àr ett varumÀrke som jag har varit sÀrskilt imponerad av. Liksom mÄnga Android-telefontillverkare var Huaweis tidiga smartphones lite mer Àn skamliga iPhone-knockoffs. Företagets historia för att kopiera Apple rapporterades inte lika mycket dÄ Huawei-telefoner inte var lika tillgÀngliga som Samsungs, men det kan inte förnekas. Samsung kan ha bokstavligen skrivit boken om att kopiera Apple, men Huawei kunde gÀrna riva ut nÄgra sidor.

Nu, 2019, Ă€r Huawei-telefoner allt annat Ă€n iPhone-kopior. Visst, företaget slĂ„r fortfarande av en Apple-design hĂ€r och dĂ€r, men dess flaggskeppstelefoner har utvecklat en unik designidentitet. Ännu viktigare Ă€r att de lyser ljusast i ett omrĂ„de som Ă€r avgörande för alla smarttelefonanvĂ€ndare: Kameraprestanda.

Det leder oss till Huawei P30 Pro som slÀpptes i slutet av förra mÄnaden.

Titta, kameran i Apples senaste iPhone-serie Àr inte dÄlig. I sjÀlva verket lÄngt ifrÄn det. Foton som tagits i bra belysning kommer snyggt och tydligt ut, fÀrgerna Àr korrekta och videokvaliteten Àr ocksÄ ganska imponerande. Men det rÀcker inte under 2019. Det finns tvÄ funktioner i den nya P30 Pro-kameran som har mig sÄ avundsjuk, och jag hoppas verkligen att Apple förstÀrker sitt spel i Är och lÀgger till nÄgra enorma förbÀttringar av iPhone 11s kamera.

Den första funktionen Àr en som vi redan tÀckte tidigare i veckan, men det Àr verkligen vÀrt att se över eftersom det Àr löjligt imponerande. Faktum Àr att det mycket vÀl kan vara magiskt.

Googles Night Sight-funktion pÄ sina Pixel-telefoner har blÄst bort mÀnniskor sedan den debuterade pÄ Pixel 3 och Pixel 3 XL förra Äret. I ett nötskal anvÀnder funktionen AI och maskininlÀrning för att ta foton med svagt ljus som Àr omöjligt tydliga. Det Àr positivt mind-blowing, och nu har Huawei P30 Pro en-upped det. Kolla in detta fotoexempel:

Ja, det Ă€r fantastiskt, och det finns för nĂ€rvarande ingenting pĂ„ iPhone som till och med kommer pĂ„ distans nĂ€ra att jĂ€mföra med P30 Pro’s kamera med svagt ljus.

Men det finns en annan kamerafunktion pĂ„ P30 Pro som jag verkligen vill se pĂ„ iPhone 11, och den har jag redan tĂ€ckt hĂ€r pĂ„ webbplatsen eftersom Huawei inte Ă€r den första kinesiska smarttelefontillverkaren som erbjuder det. Det Ă€r ett nytt hybridzoomsystem som kombinerar optisk zoom med förbĂ€ttrad digital zoom för att möjliggöra 50x zoom pĂ„ Huaweis P30 Pro. Det Ă€r inte ett stavfel … femtio gĂ„nger zoom!

Kolla in den hÀr videon, som hittades via Reddit:

Som du kan se Ă€r 5x, 10x och till och med 20x zoom alla chockerande tydliga – och det hĂ€r Ă€r foton som har nedprovats och bearbetats som galna eftersom de Ă€r i en YouTube-video. Saker börjar bli lite suddiga och ojĂ€mna nĂ€r zoomen blir 50x, men tydligheten Ă€r fortfarande anmĂ€rkningsvĂ€rd för nĂ„got som har zoomat till 50x pĂ„ en smartphone.

Tack vare vad som verkar ha varit en Àkta iPhone 11-del som stulits frÄn Foxconns fabrik och fotograferats, ser det ut som att vi nu kan bekrÀfta att den nya kameran med tre linser som lÀckte tidigare verkligen kommer till Apples nÀsta generations iPhone. Det Àr stort, ful och lökformigt, som du kan se i renderingen i det inlÀgget. Men om det ger funktioner som Huaweis prestanda i svagt ljus och 50x zoom till Apples iPhone-sortiment, kan jag inte vÀnta med att fÄ tag pÄ det.