Sömlös integration kan överbrygga klyftan mellan kabel- och streamingtjÀnster

Sömlös integration kan överbrygga klyftan mellan kabel- och streamingtjÀnster

För bara nÄgra fÄ Är sedan dominerades underhÄllning av kabeltjÀnster. Om du ville titta pÄ dina favoritprogram, filmer och reklamfilmer behövde du en lÄda, en parabolantenn eller ett par gamla kaninöron. Men under 2007 gjorde Netflix direktuppspelning till normen, och kabeln har klÀttrat för att komma ikapp sedan dess.

Comcast har dock gjort stora framsteg nÀr det gÀller att slÄ samman de tvÄ teknikerna. Comcast, som alla förstÄr att framtiden för video strömmar. Lyckligtvis, i stÀllet för att bekÀmpa företag som Netflix vid varje tur, har de anammat den vÀxande trenden och gjort sin mest populÀra produkt, X1-plattformen, ett bevis pÄ vad dessa tvÄ underhÄllningsmedier kan göra nÀr de arbetar tillsammans.

Jag satte mig ner med Matt Strauss, den verkstÀllande videopresidenten för video- och underhÄllningstjÀnster pÄ Comcast, och han Àr övertygad om att strömmande boom inte bara Àr bra för kunderna, det Àr bra för affÀrer.

”Förra Ă„ret var faktiskt det bĂ€sta Ă„ret vi hade i video pĂ„ tio Ă„r. Vi vĂ€xte faktiskt tittare förra Ă„ret, sa Strauss i intervjun.

Viewer Experience

Som i alla företag Àr det viktigt att fokusera pÄ kunden. Men med alla alternativ för underhÄllning just nu har en omfattande lösning pÄ TV och film blivit viktigare Àn nÄgonting annat.

“Det finns sĂ„ mycket bra TV som finns, och för vissa mĂ€nniskor Ă€r det förvirrande att ta reda pĂ„ vad som finns dĂ€r”, sĂ€ger Strauss. ”Du mĂ„ste byta ingĂ„ng nĂ€r du försöker ta reda pĂ„ vilka tjĂ€nster som har vilken episod av vilken show. Det Ă€r utmattande. ”

Detta var en stor faktor nÀr det gÀllde utformningen av X1-plattformen. De ville se till att de stÀngde klyftan mellan kabel- och streamingtjÀnster sÄ all förvirring gick direkt ut genom fönstret.

“Med X1 vill vi suddiga linjerna mellan vad som Ă€r live, vad som efterfrĂ„gas, vad som finns pĂ„ din DVR, till och med vad som finns tillgĂ€ngligt pĂ„ internet, och hur du sammanför allt det pĂ„ ett sömlöst och intuitivt sĂ€tt.”

Sömlös integrering

Nyckeln, sÀger Strauss, Àr sömlös integration i kabel. Ingen vill byta ingÄng, byta fjÀrrkontroll eller stÄ i en viss del av rummet för att fÄ fjÀrrmottagning. MÀnniskor vill bara att det ska fungera. De vill till exempel enkelt vÀxla mellan Netflix och kabel utan allt krÄngel. Och vad kunden vill, fÄr kunden.

”Hela Netflix-katalogen Ă€r integrerad i X1. Det har varit den saknade delen av svaret pĂ„ hur du knĂ€pper ihop det hela. ”

Det stÀmmer, det finns inga extra funktioner, ingen extra fjÀrrkontroll och ingen irriterande volymskillnad mellan dina tvÄ tjÀnster. Slutligen har kabel- och streamingtjÀnster blivit en, vilket leder till en expansiv katalog som du aldrig sett.

För att göra saken Ă€nnu mer imponerande anvĂ€nder X1-plattformen omfattande guider, logiska rekommendationsalgoritmer och kanske viktigast av allt röstfjĂ€rrkontrollen. Eftersom inget skriker “sömlös integration” som röstaktiverad underhĂ„llning.

”PĂ„ mycket kort tid distribuerade vi 13 miljoner fjĂ€rrkontroller. Det förĂ€ndrar din mentalitet helt frĂ„n att oroa dig för vilken tid, kanal och dag du tittar pĂ„. Du kan bara sĂ€ga att den ska slĂ„ pĂ„ vad du vill. ”

Uppenbarligen Àr vi fortfarande ganska lÄngt ifrÄn att se dessa tvÄ underhÄllningsjÀttar sjunga Kumbaya runt lÀgerelden tillsammans. Men om Comcast kan göra trevligt med streamingtjÀnster som Netflix, kan vi dÄ inte bara komma överens?

Foto: Flickr / Mike Mozart