Sony drar tillbaka Indiens smartphoneaffÀr; flyttar fokus till Europa, Japan och andra marknader

 Sony drar tillbaka Indiens smartphoneaffÀr;  flyttar fokus till Europa, Japan och andra marknader

“VarumĂ€rket har upphört med försĂ€ljningen i Central- och Sydamerika, Mellanöstern, Sydasien och Oceanien, bland andra marknader redan”

Sony vid sitt företagsstrategimöte pĂ„ tisdag redogjorde för varumĂ€rkets planer för sin smartphoneaffĂ€r för FY2019. För att uppnĂ„ ”Smartphone Business Transformation, ”Har det japanska varumĂ€rket kartlagt regionerna” fokus “och” icke-fokus “i global skala. Intressant nog faller Indien under ”Icke-fokuserade eller defokuserade regioner”PĂ„ kartan som företaget delar i sin rapport. Detta innebĂ€r i huvudsak att varumĂ€rket lĂ€mnar den indiska smarttelefonmarknaden.

sony_smartphone_business_strategy

I ett uttalande till 91mobiler, SĂ€ger Sony: ”VĂ„ra fokusmarknader Ă€r Japan, Europa, Hongkong och Taiwan för att driva lönsamhet och framtidsutsikter under 5G-eran. Vi har upphört med försĂ€ljningen i Central- och Sydamerika, Mellanöstern, Sydasien, Oceanien, etc. i FY18, men vi kommer att fortsĂ€tta övervaka marknadssituationer och affĂ€rs genomförbarhet. Vi kan övervĂ€ga att sĂ€lja via vĂ„ra direkta kanaler som Sony Stores om det finns affĂ€rsmöjligheter. ”

Även om varumĂ€rket inte nĂ€mner Indien uttryckligen i uttalandet, förutsatt att Indien faller under Sydasien-marknaden, kan vi sĂ€kert dra slutsatsen att subkontinenten inte Ă€r en nyckelmarknad för varumĂ€rkets smarttelefonplaner för 2019. Vidare nĂ€mnde Sony i sin rapportera att det istĂ€llet kommer att fokusera pĂ„ marknader som Storbritannien, Europa, Taiwan och Hong Kong.

För att komma ihÄg, medan Sony tillkÀnnagav nya telefoner vid MWC 2019, har det inte lanserat nÄgon smartphone i landet i Är. Det lanserade dock Xperia Ace Compact i Japan nyligen. Efter den senaste utvecklingen kan vi förvÀnta oss att esset eller andra mobila enheter inte kommer att ta sig till Indien nÀr som helst snart.