Sony MDR-1AM2 första intryck: Sony, ta med dessa skönheter till Indien

Sony MDR-1AM2 första intryck: Sony, ta med dessa skönheter till Indien

“Sony MDR-1AM2 Ă€r företagets högupplösta hörlurar med ljudfil”

Jag har alltid varit ett fan av Sonys hörlurar. Faktum Ă€r att företagets WH-1000xM3 (recension) Ă€r möjligen det bĂ€sta paret trĂ„dlösa burkar jag testade förra Ă„ret. Men – och jag sĂ€ger detta med ett tungt hjĂ€rta – det Ă€r inte den mest korrekt ljudande hörlurarna. MissförstĂ„ mig inte, paret Ă€r extremt roligt att lyssna pĂ„, vilket Ă€r en del av anledningen till att jag berömde (och fortfarande Ă€r) för dem. Men om du Ă€r en mer krĂ€sna lyssnare, kommer du att passa bĂ€ttre till företagets MDR-1AM2 – ett par trĂ„dbundna hörlurar som lĂ„ter fenomenalt. Jag lyckades auditionera hörlurarna vid företagets monter i MWC Barcelona och hĂ€r Ă€r vad jag gör av dem.

Sony MDR-1AM2 första intryck01

DesignmĂ€ssigt har Sony övertrĂ€ffat sig sjĂ€lv. MDR-1AM2 Ă€r fjĂ€derlĂ€tt eftersom den vĂ€ger bara 187 gram – det Ă€r hela 73 gram lĂ€ttare Ă€n företagets WH-1000xM3. Jag vet att skillnaden inte lĂ„ter sĂ„ mycket, men lita pĂ„ mig, du kommer omedelbart att kunna uppskatta den lĂ€tta byggnaden. Dessutom lĂ€mnar företaget ingen sten orörd i komfortavdelningen eftersom hörlurarna levereras med plysch öronkoppar och tjock stoppning pĂ„ huvudbandet. Det och det faktum att enheten bildade en bekvĂ€m tĂ€tning runt mina öron och hade precis rĂ€tt mĂ€ngd klĂ€mkraft. Det rĂ€cker att sĂ€ga att du kommer att kunna förlora dig sjĂ€lv i musik i timmar med MDR-1AM2.

Sony MDR-1AM2 första intryck04

NÀr det gÀller resten av designen ser hörlurarna ut som en dyr produkt. Sony har konstruerat enheten i delar med plast, men det tar inte bort nÄgot frÄn enhetens lyxiga utseende. Dessutom levereras burkarna med löstagbara kablar och dÀrför slipper du slÀnga hela headsetet om din kabel gÄr sönder. PÄ tal om detta levereras Sony MDR-1AM2 med tvÄ kablar, varav en Àr en standard 3,5 mm-kabel som levereras med inbyggd fjÀrrkontroll och en mikrofon. Den andra Àr en balanserad utgÄngskabel som för oinvigda anses vara den gyllene standarden bland ljudfiler pÄ grund av dess lÀgre signal-brusförhÄllande.

Sony MDR-1AM2 första intryck05

NĂ€r det gĂ€ller köttet av saken drivs Sony MDR-1AM2 av ett par 40 mm drivrutiner placerade inuti varje öronbit. Förarna har ett anmĂ€rkningsvĂ€rt frekvenssvar, som strĂ€cker sig frĂ„n 3Hz till 100.000Hz – det Ă€r fem gĂ„nger det högsta lyssningsomrĂ„det för mĂ€nniskor. Dessutom kan hörlurarna drivas av nĂ€stan vilken smartphone som helst, eftersom burkarna levereras med en impedans pĂ„ bara 16 ohm. Slutligen har enheten en aluminiumbelagd flytande kristallpolymer (LCP), som i ett nötskal ökar membranets styvhet, vilket minimerar resonansen och lĂ„ter hörlurarna Ă„terge mer exakt ljud.

Sony MDR-1AM2 första intryck09

Under min korta period med enheten pĂ„ det trĂ„nga MWC-showgolvet kunde jag inte riktigt testa hörlurarna till fullo. Men en handfull lĂ„tar jag hörde pĂ„ enheten lĂ€mnade ett positivt intryck pĂ„ mig. Medan de flesta hörlurar frĂ„n företagets stall gynnar low-end, har Sony MDR-1AM2 en mer balanserad ljudutgĂ„ng. Basen har en kick, men den Ă€r inte lika intensiv som vad du skulle fĂ„ med företagets WH-1000xM3 eller varumĂ€rkets MDR-XB-hörlurar. Dessutom var jag ocksĂ„ vördnad över enhetens utmĂ€rkta avbildning, vilket blev omedelbart tydligt nĂ€r jag lyssnade pĂ„ St Lucias ”En ljusare kĂ€rlek ‘ pĂ„ enheten. Cirka 45 sekunder in i spĂ„ret sprĂ€ngs lyssnaren med en uppslamning av instrument, som alla lĂ€t sammanhĂ€ngande och distinkta pĂ„ hörlurarna.

Sony MDR-1AM2 första intryck12

SĂ„ngen och mellanklassen lĂ€t ocksĂ„ utmĂ€rkt. I Hugar’s ‘Suga‘, strummen frĂ„n den akustiska gitarren och fiolen zonerade mig helt frĂ„n kaoset vid MWC.

Sony MDR-1AM2 första intryck10

Som jag nĂ€mnde tidigare, finns det mer i MDR-1AM2 som sedan möter ögat. Jag kunde bara pröva enheten i nĂ„gra minuter i taget men headsetets lysande akustik fick mig att besöka företagets monter varje dag – och det gjorde jag. MDR-1AM2 Ă€r tillgĂ€nglig online och kostar runt $ 299 (~ Rs 21,299). Och skulle företaget besluta att ta headsetet till Indien till det priset, Ă€r jag den första som stĂ„r i kö för att skaffa mig ett par.