Sony PlayStation 5 har 8K-spel, SSD-lagring, strÄlspÄrning och mer

Sony PlayStation 5 lÀckt demo visar prestandaförbÀttringar jÀmfört med PlayStation 4

“Enligt en ny rapport kommer den kommande Sony PlayStation-konsolen att ha till stor del uppdaterad processorkraft och 3D-ljudfunktioner”

En ny rapport har avslöjat avgörande detaljer om Sonys kommande PlayStation-konsol, troligen kallad PlayStation 5. Förutom den vanliga prestandauppgraderingen avslöjar rapporten att den nya Sony-konsolen kommer att ha mycket överlÀgsna spelförmÄgor jÀmfört med den nuvarande generationen, tillsammans med nya bearbetningsförmÄgor som förbÀttrar buffertiderna och medför förÀndringar i spelet.

Enligt rapporten kommer den nya Sony PlayStation 5 (PS5) att drivas av AMD: s nya tredje generationens Ryzen-processorer, baserat pÄ 7nm Zen 2-arkitekturen. Detta Àr ytterligare parat med AMD Radeon Navi-grafikenheter, som kommer att ge raytracing till spelkonsoler för första gÄngen nÄgonsin. Allt detta kommer att kombineras för att möjliggöra 8K-spelförmÄga till den nya generationens konsol, vilket i huvudsak krÀver dubbelt sÄ mycket spel- och datorkraft, och ger spelutvecklarna en skyldighet att öka sitt spel nÀr det gÀller hyperrealistisk grafik. Det Àr dock osannolikt (eller Ätminstone sÀllsynt) att du skulle ha en 8K-TV liggande hemma för att anvÀnda bearbetningsförmÄgan, Àven om 4K-TV-apparater borde rÀcka tills dess.

PS4-Pro-2_thumb

Den nya konsolen kommer ocksÄ att anvÀnda en SSD istÀllet för en traditionell hÄrddisk, vilket ger snabbare bearbetningstider. Detta kommer till synes att förbÀttra aspekter som snabba laddningstider i spel och har en betydande inverkan pÄ spelet. PlayStation 5 kommer ocksÄ att möjliggöra inbyggt 3D-ljud, vilket hjÀlper till att distribuera rumsligt surroundljud frÄn alla ljudkÀllor. Detta kommer att förbÀttra spelupplevelsen ytterligare, med ljudkanaler som Àr tydligt isolerade frÄn varandra.

Den nya Sony PlayStation 5 kommer ocksÄ att ha bakÄtkompatibilitet, vilket gör det möjligt att köra gamla PlayStation 4-spel pÄ den nya plattformen. Utvecklare som vill utnyttja den nya konsolens förmÄgor mÄste dock arbeta med remasterade versioner av sina spel. Den nya PlayStation sÀgs ocksÄ komma med stöd för PlayStation VR, Àven om det Ànnu inte Àr klart hur denna integration kommer att fungera.

Den nya konsolen förvÀntas inte i Är och kommer sannolikt att ha ett lanseringsdatum planerat nÄgon gÄng 2020. För övrigt Àr det ocksÄ ungefÀr samma tid nÀr Microsoft introducerar sin nÀsta generations Xbox, som troligen kommer att heta Xbox Two. Den senare Àr ocksÄ planerad att avslöja detaljer om sin egen spelkonsol i juni nÀr det tar E3 2019-scenen.