Sony PlayStation 5 kommer att innehÄlla 7 nm Zen 2-chipset, bekrÀftar AMD: s VD

Sony PlayStation 5 lÀckt demo visar prestandaförbÀttringar jÀmfört med PlayStation 4

“Sony PlayStation 5 förvĂ€ntas komma med tredje generationens Ryzen CPU med Ă„tta kĂ€rnor, baserat pĂ„ 7 nm Zen 2-arkitektur.”

Sonys PlayStation 5 har varit i nyheterna ganska lĂ€nge. Även om vi inte riktigt kĂ€nner till slĂ€pptidslinjen för konsolen, ökar hype kring den varje dag som gĂ„r. Medan vi vĂ€ntar pĂ„ att Sony kommer att göra ett meddelande i detta avseende, pratar Lisa Su, AMD: s VD med CNBC, har bekrĂ€ftat att nĂ€sta generation Sonys spelkonsol kommer att drivas av ett AMD-chip, vilket bekrĂ€ftar tidigare rapporter.

PlayStation 4 med kontroller

Lisa Su sa, ”Detta har varit ett riktigt lĂ„ngvarigt partnerskap med dem. Vi Ă€lskar spel. Vi tycker att spel Ă€r en riktigt bra vĂ€rldslig tillvĂ€xtmarknad. Vad vi har gjort med Sony Ă€r verkligen nĂ„got för deras applikation, för deras speciella sĂ„s ”. Det Ă€r en stor Ă€ra för oss. Vi Ă€r vĂ€ldigt glada över vad nĂ€sta generation PlayStation kommer att göra. ”

Su avslöjade att den kommande spelkonsolen kommer att innehÄlla tredje generationens Ryzen-processor med Ätta kÀrnor och baserad pÄ 7nm Zen 2-chip i kombination med Radeon Navi-grafikenhet. Detta gör det möjligt för Sony att anvÀnda 3D-ljud för en uppslukande upplevelse under spelsessioner. I en intervju med Wired i april nÀmnde Mark Cerny, ledande systemarkitekt för Sonys PlayStation-division, att PlayStation kommer att ge 4K-spel pÄ 60 bilder per sekund och till och med 8K-spel, med tanke pÄ att anvÀndare har stöd för skÀrm och bandbredd. Det kommer ocksÄ att lÀgga till strÄlspÄrning och SSD-lagring för snabbare lasthastigheter. Detta kommer att förbÀttra snabba resor i spel, animationssvar och mer.

Sony kommer sannolikt ocksĂ„ att inkludera bakĂ„tkompatibilitet för PlayStation 4. Även om det inte Ă€r bekrĂ€ftat Ă€nnu kan Sony med sin kommande konsol rikta sig mot premiumprissegmentet.