Sony PlayStation 5 kommer inte att introduceras förrÀn i april 2020

Sony PlayStation 5 lÀckt demo visar prestandaförbÀttringar jÀmfört med PlayStation 4

“I sitt senaste intĂ€ktssamtal avslöjade Sony att dess” nĂ€sta generations konsol “fortfarande Ă€r under FoU-verksamhet och kommer att ta ett tag.”

Sony PlayStation 5-spelkonsolen kommer inte att lanseras förrĂ€n i april 2020, vilket ger slut pĂ„ försĂ€ljningen av PlayStation 4 i minst ett Ă„r till. Informationen avslöjades under Sonys finanspolitiska vinstsamtal nĂ€r det uppgavs att ”nĂ€sta generations konsol” förfaller först nĂ€sta Ă„r och företaget förvĂ€ntar sig att sĂ€lja ytterligare 16 miljoner enheter av PS4-konsolen under nĂ€sta rĂ€kenskapsĂ„r. Detta skulle inte bara se PlayStation 4 bli en av de bĂ€stsĂ€ljande konsolerna genom tiderna, utan ocksĂ„ se att den samlar över 100 miljoner sĂ„lda enheter över hela vĂ€rlden – en milstolpe för alla produkter.

PlayStation 4 tros redan ha sÄlt totalt 97 miljoner enheter, enligt siffror som avslöjats av Sony. Den japanska elektronikjÀtten har sett ned hÄrdvaruförsÀljningen under senare tid, Àven om intÀktsgenerering har varit stabil, och företaget tog hem 12,8 miljarder dollar 2018 frÄn PlayStation Network-tjÀnster. Dessa inkluderade spelförsÀljning och nedladdningar, prenumerationer, ytterligare innehÄllsköp och till och med PlayStation Now-strömningsnÀtverket.

Sony PlayStation 5

Mycket av detaljerna angÄende den kommande PlayStation-konsolen avslöjades nyligen av Mark Cerny, ledande systemarkitekt för Sonys PlayStation-division, i en intervju med Wired. Enligt intervjun, medan standarduppsÀttningen av prestandauppgraderingar kommer att ge funktioner som 4K-spel pÄ 60 bilder per sekund (och till och med 8K-spel, om du har skÀrmen och internetabonnemanget som behövs för det), kommer de mest attraktiva funktionerna att vara tillÀgget av strÄlespÄrning till plattformen, och tillÀgget av en SSD, som Cerny hÀvdade kommer att drastiskt reformera funktioner som snabb resa i spel och allmÀnna animationssvar, för att Àndra sÀttet som spel Àr konventionellt strukturerade.

LĂ„ngtidsanvĂ€ndare av Sony PlayStation-ekosystemet kommer att kĂ€nna hjĂ€rtat av det faktum att Sony kommer att inkludera bakĂ„tkompatibilitet för PlayStation 4, och alla nedladdade och köpta spel blir inte överflödiga. Det Ă„terstĂ„r dock att se hur Sony tĂ€nker övertyga anvĂ€ndarna att köpa spel till sin nya konsol eftersom antagandet av PS5: s standarder sĂ€kert tar ett tag. Även om priserna Ă€nnu inte har offentliggjorts förvĂ€ntas PlayStation 5 komma in till en premie över de nuvarande konsolerna. Även om detta skulle dra detaljhandelspriset uppĂ„t, kommer Sony att försöka rĂ€ttfĂ€rdiga det med den nya uppsĂ€ttningen förmĂ„gor och funktioner som PS5 kommer med.

Medan ett slÀppdatum inte finns i korten Ànnu, och Sony hoppar över E3 i Är, kanske PlayStation 5 gör sitt första officiella utseende pÄ E3 nÀsta Är och börjar sÀlja frÄn slutet av 2020. Detta ger utvecklare tid att anpassa sig till de nya funktionerna och maximera sina spel till den nya konsolens potentiella förmÄga.