Sony PlayStation 5 lÀckt demo visar prestandaförbÀttringar jÀmfört med PlayStation 4

Sony PlayStation 5 lÀckt demo visar prestandaförbÀttringar jÀmfört med PlayStation 4

“Demon, frĂ„n en privat presentation, visar PlayStation 5s förbĂ€ttrade hastighet över PS4 nĂ€r det gĂ€ller laddning och bearbetning i spelet”

Sonys PlayStation 5-planer pÄgÄr stadigt, med en ny TrÄdbunden rapportera att kasta lite ljus pÄ hur nÀsta generation av vÀrldens mest populÀra spelkonsol kommer att bli. Nu, en tweet delad av Wall Street Journal reportern Takashi Mochizuki har gett oss en glimt av vilken typ av spel och prestanda som kan förvÀntas av den nya PlayStation-konsolen. Informationen kommer frÄn vad som verkar vara en ledningspresentation vid en konferens, som belyser den stora skillnaden i speltid och den övergripande jÀmnheten i spelet.

Sonys officiella video som jÀmför PS4 Pro och nÀsta generations PlayStation pic.twitter.com/2eUROxKFLq

– Takashi Mochizuki (@mochi_wsj) 21 maj 2019

Spelet som anvÀndes för att visa skillnaden mellan den nuvarande generationen PlayStation 4 och den kommande PlayStation 5 Àr Spider-Man, som ocksÄ nÀmndes tidigare i TrÄdbundna intervju med Mark Cerny. Specifikt, medan Sony troligen har nÄgra utvecklingsspel som kommer att lanseras tillsammans med PS5, Àr Spider-Man ett av de befintliga spelen som anvÀnds av Sony för att visa de kvalitativa skillnaderna mellan de tvÄ konsolerna.

FrĂ„n en minuts video som Mochizuki delade pĂ„ Twitter, Ă€r den mest uppenbara skillnaden mellan de tvĂ„ konsolerna i speltidstiderna – en aspekt som Cerny nĂ€mnde ocksĂ„, eftersom PS5 kommer att ersĂ€tta hĂ„rddisklagring med en solid state-enhet (SSD). Skillnaden Ă€r ganska stor, för i stĂ€llet för de Ă„tta sekunder som det tog PS4 att ladda Spider-Man tog PS5 mindre Ă€n bara en sekund att ladda den.

Tillsammans med laddningstiderna bör nĂ€rvaron av en SSD ocksĂ„ förbĂ€ttra spelelement som snabbare action slow-mos utan ramdroppar, snabb resa och mer, vilket Ă€r vad andra delen av Mochizukis tweet visar. Att resa genom gatorna i Spider-Man pĂ„ en PlayStation 4 ser att spelet visar nĂ„gra ramdroppar och enstaka stammar, medan i konsolen mĂ€rkt som ‘Next Generation’ Ă€r det snabba svepet genom gatorna silkeslen. , bibehĂ„lla höga bildhastigheter och inget tecken pĂ„ stammar alls. PĂ„ lĂ„ng sikt kan detta pĂ„verka livslĂ€ngden, hög grafikprestanda och det övergripande verktyget för konsolen, eftersom utgĂ„ngsupplösningarna fortsĂ€tter att öka.

Sony PlayStation 5

Även om det Ă€r bra, har rapporter över internet menat att sĂ„ mycket av skillnaden mestadels ligger inom det förvĂ€ntade intervallet för prestationshopp, frĂ„n en konsol som hypas upp till episka proportioner. Varje generationshopp i spelkonsoler ger betydligt jĂ€mnare prestanda, i vilket fall PlayStation 5 uppfyller förvĂ€ntningarna, Ă„tminstone frĂ„n videon som ses i tweeten. Med den senaste processorn, grafikmotorn och en SSD Ă€r det ocksĂ„ sĂ€kert att öka kostnaden för den nya konsolen, och Sony kommer sannolikt att ha mer Ă€n bara förbĂ€ttrade prestandaförbĂ€ttringar för att hjĂ€lpa köpare att rĂ€ttfĂ€rdiga uppgraderingen.

Dessutom förvÀntas Sony PlayStation 5 komma med bakÄtkompatibilitet, vilket innebÀr att alla PS4-spel skulle köras pÄ den nya konsolen. Med tanke pÄ att PS4 ocksÄ skulle vara billigare att köpa och spelare i Sony-ekosystemet redan har förmodligen stora bibliotek med PS4-spel, kommer ytterligare demonstrationer av den kommande konsolen förhoppningsvis att visa oss större prestandaförbÀttringar frÄn PS5.