Sony presenterar sin nya ‘Crystal LED’ 16K-sk√§rm i Japan

Sony presenterar sin nya 'Crystal LED' 16K-skärm i Japan

“Det har rapporterats att Samsung experimenterar med det nya 16K-visningsformatet ocks√•”

Sony har introducerat sitt excellensarbete med en enorm 16K-sk√§rm i Japan, som har f√•tt namnet “Crystal Display”. Medan andra m√§rken har lyckats introducera paneler med 4K- och 8K-uppl√∂sningar, verkar den nya sk√§rmen fr√•n det japanska f√∂retaget √∂verskugga dem med sin 16K-uppl√∂sning.

kristall ledd

Den nya 16K-skärmen står 63ft med 17ft lång och företaget hävdar att den ger 64 gånger pixlarna som den vanliga full-HD-skärmen, vilket kan betraktas som 16 gånger bättre än standard 4K-upplösningen. Tekniken som har använts för att bygga den här skärmen kallas Crystal LED och har hävdats ge mer detaljerat videoinnehåll än den normala skärmen.

När det gäller demo-filmerna visar den en enorm naturliv som har producerats av Sony själv för Shiseido. Det finns ingen bakgrundsbelysning eftersom skärmen inte kräver det, men ändå klarar panelen att ge en mycket ljusare vy än den vanliga OLED.

Sonys 16K Crystal LED installeras nu i forskningscentret i Yokohama, som är ett nytt forskningscenter för den japanska kosmetikgruppen. Den exakta kostnaden för produktionen av den gigantiska lysdioden är enorm.

Dessutom sägs det också att Samsung har experimenterat med Crystal LED-format men detaljerna är tunna just nu. Med 16K-skärmen bekräftas att skärmen har potential att ta över virtual reality-utrymmet med högsta kvalitet.