Sony samarbetar med Light för att utveckla smartphones med mer Àn 4 kameror

Sony samarbetar med Light för att utveckla smartphones med mer Àn 4 kameror

“År 2017 lanserade Light L16-kameran som anvĂ€nde 16 sensorer för att ta 52 megapixel högupplösta bilder”

Smartphone fotografering och sensorer kommer att bli mycket bÀttre ganska snart. Det Àr inte som om de inte redan Àr bra, men vi befinner oss i en tid dÀr smartphones Àr utrustade med tvÄ eller flera kameror. Nokia 9 PureView kommer att vara den första smarttelefonen med fem kameror pÄ baksidan och de samarbetade med avbildningsstart Light för att utveckla programvaran. Nu har Sony ocksÄ samarbetat med Light för att utveckla smartphones med mer Àn fyra sensorer.

Light, företaget som tillverkade L16-kameran med 16 sensorer, har meddelat partnerskapet med Sony för att bygga nya referensdesigner för flerbildsensorer. Starten anvÀnder berÀkningsavbildning tillsammans med flera sensorer för att ge högupplösta bilder, förbÀttrat skÀrpedjup och sÄ vidare. Det gjorde det möjligt för anvÀndare att justera fokus efter att ha tagit en bild. AnvÀndare kunde ocksÄ beskÀra foton utan att förlora nÄgon detalj eftersom huvudbilden var 52 megapixel i upplösning. Med denna teknik kan smarttelefonanvÀndare ha tillgÄng till olika brÀnnviddssensorer.

Nokia 9 fem kameralÀckage FB

Sony och Light-partnerskapet gör det möjligt för den senare att anvÀnda de förstnÀmnda sensorerna tillsammans med sin berÀkningsbildteknik för att tillhandahÄlla nya flerkameralösningar till sina kunder och partners. Huvudreferensdesignen Àr en telefon som har fyra eller fler sensorer pÄ baksidan.

Dave Grannan, VD och grundare av Light, sĂ€ger, “Sony Ă€r den erkĂ€nda kvalitets- och marknadsandelsledaren inom bildsensorer och vi Ă€r stolta över att samarbeta med dem. Vi gĂ„r in i en helt ny era av intelligenta bildapplikationer som kommer att förvandla smartphones, autonoma fordon och sĂ€kerhetssystem. Med Sonys bildsensorer i vĂ€rldsklass kan vi introducera nya innovationer i bildutrymmet med flera kameror. ”

För nÀrvarande anvÀnder telefoner som Huawei P20 Pro redan Lights computational tech för att förbÀttra foton. Som nÀmnts tidigare kommer Nokia 9 PureView enligt uppgift att ha fem bakre kameror och det har rapporterats anvÀnda ljusteknik ocksÄ. Telefonen förvÀntas tillkÀnnages den 24 februari vid Mobile World Congress i Barcelona. Smartphones med fyra eller fler kameror kommer sÀkert att vara en sak under 2019 och vi kan förvÀnta oss att se nÄgra av dem anvÀnda de nya Sony-sensorerna med inbyggd ljusteknik.