Sony Xperia 1 första intryck: byta redskap för att ta 2019: s avancerade erbjudanden pÄ gÄng

Sony Xperia 1 första intryck: byta redskap för att ta 2019: s avancerade erbjudanden pÄ gÄng

“Med en bredbilds-4K-skĂ€rm, tredubbla bakre kameror och Qualcomms Snapdragon 855 Ă€r Xperia 1 ett laddat flaggskepp. We go hands on ”

Den allra första avancerade Android-baserade smartphonen frĂ„n Sony kom i form av Xperia Z redan 2013. Men av nĂ„gon anledning bestĂ€mde det japanska företaget att byta namnkonvention för sina flaggskeppssmartphones till Xperia XZ, som blev officiell 2016. Spola fram till idag, och varumĂ€rket har bytt mĂ€rke Ă€nnu en gĂ„ng. Medan rykten tyder pĂ„ att telefonmakaren kommer att lansera den senaste smarttelefonen i XZ-serien (dvs. XZ4), innebĂ€r det nya mĂ€rket bara nummer 1 och kommer i form av Xperia 1. Medan vi mĂ„ste vĂ€nta och titta pĂ„ om förĂ€ndringen i seriens namn ocksĂ„ förĂ€ndrar varumĂ€rkets förmögenhet pĂ„ smarttelefonmarknaden, men vad vi kan berĂ€tta Ă€r hur det senaste flaggskeppet ser ut pĂ„ nĂ€ra hĂ„ll. Det handlar dock om det, eftersom telefonen var lĂ„st för att göra nĂ„gonting annat – vi kunde inte ens komma till startskĂ€rmen eller instĂ€llningsmenyn. SĂ„ utan vidare mĂ„ste vi börja.

Sony Xperia 1 första intryck - 91mobiler 02

Sony Xperia 1 Àr högre Àn de flesta smartphones dÀr ute eftersom Sony har valt ett bredbildsformat pÄ 21: 9. Ja, medan de flesta telefoner har bildförhÄllanden 19: 9 eller 19.5: 9 har tillverkaren gÄtt för ett bredare format för att sÀkerstÀlla att mer innehÄll kan passa in i den stora 6,5-tumsskÀrmen. Med det sagt tar telefonen lite tid att vÀnja sig eftersom den Àr riktigt stor, och Àven om det verkar svÄrt att anvÀnda den med en hand Àr det inte riktigt fallet. Sony har varit en pionjÀr nÀr det gÀller att föra högupplösta 4K-paneler till smartphones, sÄ det Àr ingen överraskning att se att varumÀrkets senaste ocksÄ erbjuder en upplösning pÄ 3 840 x 1 644 pixlar. Drivs av BRAVIA X1 Mobile Engine, företaget hÀvdar att telefonens skÀrm kommer att leverera mörkare svarta och naturliga fÀrger.

Bortsett frĂ„n det liknar Xperia 1 förra Ă„rets Xperia XZ3 – du fĂ„r glaspaneler pĂ„ framsidan och baksidan, hĂ„lls ihop med en metallram. TyvĂ€rr betyder det ocksĂ„ att vĂ„ra vanliga problem med glasryggar finns i det hĂ€r fallet – det Ă€r en smutsmagnet och hal. Telefonen fĂ„r ocksĂ„ IP68-skydd för damm- och vattentĂ„lighet.

Det finns inga överraskningar nĂ€r det gĂ€ller knappar och portplacering, men det finns bara för mĂ„nga av dem. Du fĂ„r strömbrytaren och volymvippan, men konstigt nog Ă€r fingeravtryckssensorn inte gömd inuti strömbrytaren, och sedan finns det ocksĂ„ Sonys varumĂ€rkesskyddade kameraslutartangent – allt placerat till höger.

Sony Xperia 1 första intryck - 91 mobiler 10

Sony har lÀnge motstÄtt att komma in i kamerasystemet, men med Xperia 1 verkar varumÀrket vara redo att ta sig an tÀvlingen. Smarttelefonen har en trippelkamerainstÀllning pÄ baksidan. Intressant Àr att alla tre skyttar har 12-megapixelupplösningar, och bortsett frÄn huvudf / 1.6-kameran, erbjuder smarttelefonen tele- och 135 graders ultravidvinkelobjektiv med f / 2.4-blÀndare. Telefonen kan ocksÄ spela in 4K HDR-videor i 21: 9-format, tillsammans med att fÄnga slow-mo-klipp med 960 fps. För selfies levereras smarttelefonen med en 8-megapixelspelare pÄ framsidan.

Sony Xperia 1 första intryck - 91mobiler 05

Sony Xperia 1 har de perfekta ingredienserna för 2019: s Android-flaggskepp – Snapdragon 855-chipset och 6 GB RAM. Det Ă€r intressant att se att Qualcomms senaste och bĂ€sta SoC till skillnad frĂ„n förra Ă„ret började visas i ett antal smartphones, och vi tvivlar inte pĂ„ att det kommer att möjliggöra fördröjningsfri prestanda. Att ta hand om lagringskraven Ă€r 128 GB inbyggt lagringsutrymme, vilket kan fyllas ytterligare med upp till 512 GB.

Sony Xperia 1 första intryck - 91mobiler 11

MjukvarumÀssigt startar Xperia 1 den senaste Android 9.0 Pie, som Àr lagrad av varumÀrkets anpassade grÀnssnitt. TyvÀrr kommer enheten med ett 3.300 mAh batteri, vilket verkar pÄ nedre sidan med tanke pÄ att de flesta smartphones levererar med större batterier i dessa dagar, och den stora 4K-skÀrmen kommer sÀkert att sippa mer kraft. Du fÄr dock Quick Charge-support.

Medan smarttelefonen kommer över som ett laddat erbjudande som kan gÄ tÄ till tÄ med andra flaggskepp, kommer den att sÀljas i juni, vilket verkar ganska sent. Det ÄterstÄr ocksÄ att se om och nÀr telefonen tar sig till den indiska marknaden.