Sony Xperia 1 vs Samsung Galaxy S10 + vs LG G8 ThinQ: pris, specifikationer jÀmfört

Sony Xperia 1 vs Samsung Galaxy S10 + vs LG G8 ThinQ: pris, specifikationer jÀmfört

“BĂ„de Sony och LG har meddelat nya flaggskeppssmartphones vid Mobile World Congress med vissa unika funktioner”

PÄ bara nÄgra dagar har vi fÄtt sÄ mÄnga nya flaggskeppssmartphones och andra hÀftiga prylar. Om du har följt oss regelbundet mÄste du veta vad vi pratar om. Senast presenterade Sony och LG ocksÄ sina senaste flaggskeppsenheter, som heter Sony Xperia 1 respektive LG G8 ThinQ. I det hÀr inlÀgget ska vi jÀmföra dessa tvÄ enheter med en av dess frÀmsta rivaler, Samsung Galaxy S10 + (recension). Vi kommer att titta pÄ skillnaderna i specifikationer, prissÀttning, funktioner, design och andra aspekter av telefonerna. LÄt oss dyka in i det!

Sony Xperia 1 vs Samsung Galaxy S10 + vs LG G8 ThinQ-pris

LÄt oss först prata om prissÀttningen för dessa enheter. TyvÀrr har Sony och LG inte avslöjat prissÀttningen för sina flaggskeppstelefoner Àn. Xperia 1 frÄn Sony förvÀntas dock börja pÄ cirka $ 900 och LG G8 ThinQ runt $ 800. BÄda telefonerna kommer att finnas att köpa under de kommande mÄnaderna, men ett exakt datum har inte givits.

Sony Xperia 1 första intryck - 91mobiler 03

Kommer till Samsung Galaxy S10 +, basvarianten av telefonen Àr prissatt till $ 999 och den översta varianten med 1 TB inbyggd lagring och 12 GB RAM kostar dig $ 1,599. Telefonen finns att köpa i Indien via Samsungs officiella webbplats och bÄde offline / online-ÄterförsÀljare. I Indien prissÀtts de tre varianterna till Rs 73,990, Rs 91990 respektive R171790.

Sony Xperia 1 vs Samsung Galaxy S10 + vs LG G8 ThinQ specifikationer

Sony Xperia 1 Àr det senaste flaggskeppet frÄn den japanska tillverkaren. Företaget har valt en mycket unik design och funktion som inte finns i nÄgon enhet. Detsamma gÀller LG G8 ThinQ, som ocksÄ har nÄgra unika funktioner som inte finns i nÄgra andra flaggskepp.

Sony Xperia 1 första intryck - 91 mobiler 10

Sony har valt en superlĂ„ng skĂ€rm pĂ„ Xperia 1, som har ett bildförhĂ„llande pĂ„ 21: 9. Det Ă€r den första smarttelefonen i vĂ€rlden som har ett brett bildförhĂ„llande och Sony sĂ€ger att detta ger en bĂ€ttre upplevelse för anvĂ€ndarna. Enheten har smala ramar pĂ„ bĂ„da sidor, men har lite haka i toppen och botten. Å andra sidan har LG G8 ThinQ ett hack pĂ„ toppen och Samsung Galaxy S10 + anvĂ€nder hĂ„lslagskĂ€rmen.

LG G8 ThinQ har inget hörsnÀcka och anvÀnder istÀllet Crystal Sound OLED-tekniken för att producera ljud via skÀrmen. Telefonen anvÀnder ocksÄ den frÀmre kamerainstÀllningen med en ToF-kamera för att kÀnna igen handgester som kan utföra funktioner. LG kallar denna funktion för Air Motion och den Àr ganska unik.

LG G8 ThinQ första intryck - 91mobiler 34

Xperia 1 levereras med en 6,5-tums OLED-panel med 4K-upplösning och stöd för HDR10. Telefonen Àr skyddad av Corning Gorilla Glass 6 pÄ fram- och baksidan. Det Àr ocksÄ IP68-certifierat. LG G8 ThinQ har en 6,1-tums QHD + OLED-panel, medan Samsung Galaxy S10 + har en 6,4-tums QHD + -skÀrm.

Alla tre telefoner drivs av den senaste Snapdragon 855-chipsetet. Sony har inkluderat upp till 6 GB RAM och 128 GB internt lagringsutrymme. En microSD-kortplats Àr tillgÀnglig för att utöka lagringen. LG G8 ThinQ levereras ocksÄ med maximalt 6 GB RAM och 128 GB lagring. Samsung Galaxy S10 + har Ä andra sidan maximalt 12 GB RAM och 1 TB lagring. Sony har inkluderat ett 3300 mAh batteri pÄ Xperia 1, medan LG G8 ThinQ levereras med en större 3,500 mAh-cell. Galaxy S10 + har det största batteriet av dem alla, med en 4,100 mAh-enhet.

LG-G8-ThinQ-första-intryck-91mobiles-01.jpg

Slutligen, nÀr de kommer till kamerorna, har Galaxy S10 + frÄn Samsung en trippel-bakre kamerainstÀllning. Den har en primÀr 12-megapixelsensor med dubbla blÀndare och OIS, som Àr ihopkopplad med en annan 12-megapixel telefoto-sensor och en 16-megapixel vidvinkel enhet. PÄ framsidan har telefonen dubbla kameror med en 10-megapixelsensor och en annan 8-megapixels djupsensor.

Samsung-Galaxy-S10-Plus-17

Sony Xperia 1 har ocksÄ en trippel-bakre kamerainstÀllning med ett 12-megapixel teleobjektiv, 12-megapixel super vidvinkelobjektiv och en 12-megapixel standard RGB-sensor. Det kan ocksÄ spela in 4K-videor i bildförhÄllandet 21: 9. För selfies finns en 8-megapixelsensor tillgÀnglig. LG G8 ThinQ levereras med antingen dubbla eller tredubbla bakre kameror baserat pÄ regionen. Den har en primÀr vidvinkelsensor pÄ 16 megapixel, en standardkamera pÄ 12 megapixlar och en annan tele-sensor med 12 megapixlar. Selfies tas om hand av en 8-megapixelsensor.