Sony Xperia Ace kompakt smartphone med 5-tums skärm tillkännagav: pris, specifikationer

Sony Xperia Ace kompakt smartphone med 5-tums skärm tillkännagav: pris, specifikationer

‚ÄúAndra viktiga Sony Xperia Ace-specifikationer inkluderar en octa-core processor, 12MP bakre kamera och 2700 mAh batteri‚ÄĚ

Sony har meddelat en ny smartphone som heter Xperia Ace i Japan. Handenheten har blygsamma specifikationer, men f√∂retaget bankerar p√• sin kompakta formfaktor. “De Xperia Ace √§r en h√∂gkvalitativ kompakt modell med h√∂g prestanda i en h√∂gklassig kaross som lyser i en storlek som passar i en hand, ‚ÄĚ Sa Sony i sin blogg. Dessutom har s√§ljaren √§ntligen sl√§ppt flaggskeppet Xperia 1 (f√∂rsta intryck) i landet. Detta g√∂r det till den f√∂rsta marknaden att f√• f√∂retagets smarta smartphone sedan den presenterades p√• MWC 2019 tidigare i √•r.

Sony Ace

Sony Xperia Ace specifikationer, pris

Xperia Ace levereras med en 5-tums Triluminous display, som s√§gs leverera levande f√§rger. Sk√§rmen har full HD + (1080 x 2160 pixlar) uppl√∂sning och har bildf√∂rh√•llandet 18: 9 med breda ramar runt. Inramningarna ovanf√∂r sk√§rmen √§r hem f√∂r den fr√§mre kameran, h√∂rsn√§ckan och n√§rhetssensorn, medan du l√§ngst ner f√•r inget annat √§n ‘Sony’ -m√§rket. Telefonen drivs av en oktak√§rnig chipset (4 x 2,2 GHz + 4x 1,8 GHz), ihopkopplad med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt lagringsutrymme. Det finns st√∂d f√∂r microSD-kort upp till 512 GB.

I kameravdelningen har Xperia Ace en 12MP f / 1.8 bländarlins på baksidan med optisk och elektronisk hybrid bildstabilisering. Linsen sägs vara tillräckligt kapabel för att spela in videor med god kvalitet även i svagt ljus. Den främre kameran på telefonen får en 8MP vidvinkelobjektiv med synfält upp till 120 grader. Selfie-kameran är också utrustad med stående läge för att ta bilder med skärpedjup.

Xperia Ace är IP68-vatten- och dammbeständigt certifierad och har ett 3,5 mm hörlursuttag i överkanten. Den Android 9 Pie-baserade programvaran drivs av ett 2 700 mAh batteri. Anslutningsfunktionerna i handenheten inkluderar Wi-Fi, 4G LTE, Bluetooth 5.0, 3,5 mm ljuduttag och fingeravtryckssensor. Smarttelefonen har en IP68-klassning för vatten- och dammbeständighet.

Sony Ace-priset i Japan är fastställt till 48 600 JPY (~ 31 183 Rs) och kommer att säljas i landet från och med den 1 juni. När det gäller Xperia 1 kommer det att kosta JPY 1.03.032 (~ Rs 66.000).