Sonys Aibo kommer inte bara att göra en söt utan ett flitigt robopup-husdjur

Avatar for Amnah Fawad

VÀntan Àr över; Sony meddelade förra torsdagen att det Àr AI-hunden Aibo Àr redo att lanseras i USA. Gadgeten Àr inte bara din smarta assistent utan kan lÀtt passera för en söt sÀllskapsvalp som smÀlter mÄnga hjÀrtan.

Vad Àr det?

Aibo Àr en robopup som har högteknologiska kameror inbyggda som inte bara kan kartlÀgga ett hus utan ocksÄ kan komma ihÄg flera ansikten (upp till 100). Robopupen interagerar ocksÄ med mÀnniskor. Precis som en vanlig valp lÀr sig och vÀxer med tiden utvecklar Aibo ocksÄ förÀndringar i sin personlighet över tiden.

Återupplivar gammal teknik

För er som idén lÄter nytt för, ja det Àr det inte. Sony har Äterintroducerat Aibo som tidigare avbröts tillbaka 2006. Det verkar som om företaget har Äterupplivat den gamla favoriten eftersom dess försÀljning Àr pÄ rÀtt sÀtt igen.

Återupplivandet av robopupen har genererat upphetsad bland bĂ„de gamla och potentiella kunder.

Vad kan robopup göra?

Om du inte hanterar ditt husdjurs död sÄ Àr Aibo den för dig. Eftersom det Àr en robot har den inte en begrÀnsad livslÀngd; du kan ladda den och fÄ den reparerad. Precis som andra husdjur gillar Aibo ocksÄ att leka med leksaker. Robopupen kommer med en rosa boll som den gillar att leka med.
Aibo
Robopupen kommer att kunna fÄ tillgÄng till ditt hem-Wi-Fi eller trÄdlösa anslutning via AT&T. Hundens molnbaserade artificiella intelligensfunktioner drivs av Amazon Web Services.
Eftersom du kan fĂ„ tillgĂ„ng till hundens nĂ€skamera kan du ocksĂ„ anvĂ€nda den som en “vakthund”. Ange namn och viktiga saker pĂ„ kartan robopup skapa, anvĂ€nd appen för att lĂ„ta den komma ihĂ„g saker. PĂ„ detta sĂ€tt kan du ge ett röstkommando till den och hunden kommer att följa den information du gav den. Praktiskt, eller hur?
NÀr du vÀl Àr ansluten till en nÀtverksanslutning kan den till och med spela lÄtar Ät dig. Aibo kan lÀra sig och sÀga upp till 1000 ord.

Hur kontrollerar man det?

Du kan styra Aibo genom att installera appen som heter ‘My Aibo’. Du kan anvĂ€nda appen för att lĂ€ra dig nya knep till den precis som du skulle lĂ€ra en vanlig hund. Du kan ocksĂ„ se bilderna som Aibo tar med appen. Hundens nĂ€sa har en kamera monterad.
Du kan lÀra hunden hur man ska agera som vanliga hundar. Det kan skÀlla och till och med korrekt upptÀcka och svara pÄ berömord och leenden. Hunden ser bedÄrande ut nÀr den svarar pÄ ett klapp pÄ huvudet, under hakan eller ryggen.
Aibo

Pris och utgivningsdatum

NÀr Aibo slÀpptes ursprungligen sÄldes den för cirka 600 till 2000 dollar. Den nya Aibo under sin första Litter Edition som slÀpps i USA kostar dig 2 899 dollar. Paketet innehÄller robopup, dess treÄriga molnplan och robothundleksaker (inklusive den rosa bollen).
Robopupen kommer att Äterupptas i september i USA. Om du bor i NY kan du ocksÄ prova det eftersom det kommer att visas frÄn 24 augusti till 14 oktober pÄ Sony Square.

Vad tycker vi om det?

Det var Aibo som först lade grunden för husdjursrobotar som kunde komma till hands i hushÄllssyslorna. iRobots Roomba, en robotdammsugare, inspirerades av Aibo (till skillnad frÄn Aibo var det frÀmst för ett enda jobb).
Med tanke pÄ hur dyr roboten Àr, förvÀntar vi oss inte stor försÀljning som andra hemapparater som Google Home eller Echo frÄn Amazon. Företaget har dock redan sÄlt över 20 000 av det sedan det slÀpptes i Japan i januari. SÄ det finns ett hopp om att den amerikanska marknaden kommer att vara anmÀrkningsvÀrd om inte mer.
Kan du ens förestÀlla dig en framtid utan att robotar hÀnger bland mÀnniskor bara avslappnad?