Spammare bombade mobiltelefoner i USA med 48 miljarder robocalls 2018

Epidemin mot skrÀppost hindrar mÀnniskor frÄn att svara pÄ sina telefoner

PreliminÀra uppgifter om Ärsskiftet handlar om den explosiva tillvÀxten av robocalls till mobiltelefoner i USA, dÀr fler Àn nÄgonsin bombarderas av samtal frÄn spammare och marknadsförare som strÀcker sig mycket för att lura dig att svara pÄ deras samtal.

Robocall-hanteringsföretaget YouMail har spÄrat volymen pÄ samtal och sÀger att 2018 sÄg 48 miljarder av dem trakassera mobiltelefonÀgare i USA förra Äret, en ökning med 60 procent frÄn 2017. Det Àr ett stort hopp i dessa typer av samtal, och Àven om det verkligen finns mer medvetenhet om problemet nu, sÄ lÄngt verkar det som om ingenting verkligen har tjÀnat till att effektivt bromsa problemet. SÀrskilt med tanke pÄ hur enkelt det Àr för robocallers att förfalska ett lokalt nummer och lura dig att svara genom att fÄ dig att tro att du fÄr ett legitimt samtal frÄn ditt omrÄde istÀllet för frÄn ett avgiftsfritt nummer som du inte kÀnner igen.

Det Ă€r faktiskt en av de mest populĂ€ra bedrĂ€gerierna. “Scam-samtal har ökat mycket stadigt, och det fĂ„r mĂ€nniskor att inte svara pĂ„ deras telefon”, sĂ€ger YouMail-VD Alex Quilici, enligt en CNBC Rapportera. “Det fĂ„r mĂ€nniskor att inte svara pĂ„ sin telefon, och det skapade pĂ„ sĂ„ sĂ€tt denna dödsspiral av telefonsamtal nĂ€r robocallersna ökar sina anstrĂ€ngningar och de legitima robocallsna försöker svĂ„rare att komma igenom.”

Ja, det finns en Ă„tskillnad. Cirka 60 procent av robocalls klassificeras som legitima, Ă€ven om de verkar irriterande för dig. Det skulle vara saker som automatiserade meddelanden frĂ„n apotek, skolor och politiska kandidater. De andra 40 procenten Ă€r helt enkelt bedrĂ€gerier – sĂ€g, en tvivelaktig leverantör av sjukförsĂ€kring lurar dig att svara pĂ„ telefonen och försöker sedan registrera dig för en skuggig plan.

Som den CNBC rapportanteckningar, mobiloperatörer och smarttelefontillverkare försöker göra nĂ„got Ă„t ​​detta tillströmning. Men en anledning till att de hittills i stort sett varit misslyckade Ă€r att tekniken som gör det möjligt att genomföra dessa samtal Ă€r sĂ„ billig och potentiellt lukrativ för bedragare. Enligt AT&T-talesmannen Andrew Morgan, “Ny, billig teknik och produkter har gjort det möjligt för bedragare, inklusive de som ligger utanför USA, att starta massanropsoperationer som kan placera stora volymer falska samtal med minimal investering.”

Lagstiftare och regeringsledare börjar Àntligen vidta ÄtgÀrder. Vi berÀttade till exempel mot slutet av Äret om hur Federal Communications Commission vill ge trÄdlösa operatörer mer kraft för att blockera spammy-texter, förutom att FCC skapar en databas med telefonnummer. Företag skulle kunna kontrollera det för att se till att nummer som de fÄr ringa inte har tilldelats nya personer. Det Àr verkligen en start, och förhoppningsvis leder det till mycket mindre av dessa samtal nÀr 2019 fortsÀtter.