Spotify har precis fÄtt en fantastisk funktion som Apple Music har haft i flera Är

Spotify har precis fÄtt en fantastisk funktion som Apple Music har haft i flera Är

Spotify lade till en ny funktion den hÀr veckan som lÄter anvÀndare söka efter texter i iOS- och Android-appen.
Om du öppnar Spotify-appen, gÄ bara till fliken Sök och skriv in hur mÄnga ord du kan komma ihÄg frÄn en lÄt, sÄ kommer de att visas i sökresultaten.
Apple Music introducerade den hÀr funktionen pÄ iOS 12 för över tvÄ Är sedan, men Spotify kom Àntligen ikapp.


Det finns fÄ saker i livet som Àr mer frustrerande Àn att lÄta texten till en sÄng fastna i ditt huvud och vara helt oförmögen att komma ihÄg namnet pÄ den lÄten. Tack och lov har internet mestadels löst det problemet med sidor som Àr avsedda för att transkribera texterna till varje lÄt som nÄgonsin skrivits, men vill du verkligen behöva hoppa mellan din webblÀsare och din musikstreamingsapp som du vÀljer för att bara leta upp texter?

Apple löste problemet redan 2018 nÀr iOS 12 lade till lyricsökning i Music-appen, men den hÀr veckan matchade vÀrldens största musikstreamingtjÀnst Àntligen iPhone-tillverkaren med en liknande egen funktion. Som upptÀckt av 9to5Mac, Rullade Spotify ut en ny textfunktion pÄ iOS- och Android-versionerna av sin app pÄ mÄndag. Spotify-designern Lin Wang (som gÄr av Lina) delade nyheterna pÄ Twitter, i avsaknad av ett pressmeddelande.

Om du öppnar Spotify-appen pĂ„ din iPhone eller Android kan du testa funktionen genom att helt enkelt gĂ„ till fliken Sök och skriva in texterna du vill hitta i sökfĂ€ltet högst upp pĂ„ skĂ€rmen. LĂ„tar som har texter som matchar din sökfras kommer att visas i sökresultaten med en “Lyrics match” -tagg.

Mitt team skickade precis nĂ„got pĂ„ iOS och Android –

nu kan du hitta lĂ„tar med texter 😉 pĂ„ Spotify

Testa 😊 pic.twitter.com/bOs4Ob9O84

– Lina (@linafab) 5 oktober 2020

Som Spotify-prenumerant mÀrkte jag personligen aldrig att den hÀr funktionen inte var tillgÀnglig i appen, eftersom jag har blivit sÄ vana vid att göra en beeline för min webblÀsare sÄ snart en lyrik dyker upp i mitt huvud. Men att ha det tillgÀngligt direkt i appen eliminerar ytterligare ett steg, och jag Àr sÀker pÄ att jag kommer att utnyttja den hÀr funktionen.