Spotify lanserades i Indien, premiumabonnemang börjar vid Rs 119 per mÄnad

Spotify testar enligt uppgift 'Social Listening' för att lÄta anvÀndare dela spellistor och lÄtar live

“Spotify Indien har konkurrenskraftiga planer som börjar pĂ„ Rs 13 / dag och gĂ„r hela vĂ€gen upp till Rs 1 189 / Ă„r”

Efter mÄnader av fördröjning kan Spotify India-anvÀndare Àntligen ladda ner den officiella appen för bÄde iOS och Android. Fram till nu var Spotify-anvÀndare i Indien tvungna att anvÀnda VPN-tjÀnster för att installera appen. Nu betyder det officiella tillkÀnnagivandet att alla kan ladda ner appen utan att behöva maskera sin plats. TjÀnstens prenumerationsplaner har ocksÄ publicerats via Spotifys officiella webbplats. Planerna Àr lukrativa och kommer direkt att gÄ ihop med sÄdana som Apple Music, Saavn, Gaana och Amazon Prime Music pÄ vad som Àr en konkurrensutsatt marknad.

spotify indien

Det officiella tillkÀnnagivandet om Spotifys debut kommer efter att prenumerationsplanerna gick live igÄr. Efter en 30-dagars gratis testperiod finns det ett antal planer att vÀlja mellan inklusive den mÄnatliga Rs 119-planen. Andra betalda alternativ inkluderar en-dagars, 7-dagars, 3-mÄnaders och 6-mÄnaders pÄfyllningar för Rs. 13, Rs. 39, Rs. 129, Rs. 389 och Rs. 719. Det Àr ocksÄ vÀrt att notera att iOS-appen inte tillÄter registrering för Spotify premium pÄ Apple-enheter Ànnu. AnvÀndarna kan dock spela vilken musik de vÀljer. Nya registreringar och inloggningar Àr nu funktionella i Indien och anvÀndare kommer att bli ombedda att vÀlja sin favoritmusik efter att de först registrerat sig.

För nÀrvarande Àr appen sjÀlvklart gratis att ladda ner, och mÄnga av de internationella begrÀnsningarna gÀller för nÀrvarande inte för indiska anvÀndare, vilket kommer att driva tillvÀxten för plattformen i dess tidiga skeden i landet.

Tillsammans med global musik tar Spotify in en bra blandning av Bollywood-innehÄll och andra lokala sprÄk, som malayalam. StreamingtjÀnsten har ocksÄ nyligen blivit en affÀr med T-serien, som har över 1 60 000 lÄtar pÄ hindi och andra regionala sprÄk. Det borde finnas nÄgra exklusiva erbjudanden frÄn företaget snart eftersom den nya streamingtjÀnsten strÀvar efter att göra ett mÀrke i landet.