Spotify testar enligt uppgift ‘Social Listening’ för att lĂ„ta anvĂ€ndare dela spellistor och lĂ„tar live

Spotify testar enligt uppgift 'Social Listening' för att lÄta anvÀndare dela spellistor och lÄtar live

“Medan Spotify har avstĂ„tt frĂ„n att kommentera rykten, har skĂ€rmdumpar avslöjat hur funktionen kan fungera och nĂ„s i appen”

Spotify testar enligt uppgift Ă€nnu en ny funktion som hjĂ€lper sina anvĂ€ndare att dela sina spellistor och strömmande lĂ„tar live, med varandra. VĂ€rldens mest populĂ€ra musikstreamingtjĂ€nst har varit pĂ„ vĂ€g att förbĂ€ttra sin plattform, med en massa nya funktioner och uppdateringar förvĂ€ntade pĂ„ plattformen. Det senaste i raden av sĂ„dana kommande funktioner, som nu upptĂ€ckts av omvĂ€nd teknik för en senaste uppdaterings kĂ€llkod, heter tydligen ‘Social Listening’, och som namnet antyder handlar det om att dela musik med kamrater.

Enligt rapporter pĂ„ internet kommer Spotify Social Listening att introducera möjligheten för anvĂ€ndare att dela ‘Now Playing’ -spĂ„r direkt till sina vĂ€nner eller till och med spellistor. Detta skulle till stor del vara fördelaktigt i fester dĂ€r vem som helst kan anvĂ€nda sin egen telefon för att styra musiken som spelas vid delning av spellistan. Detta skulle ge en ergonomisk förbĂ€ttring, dĂ€r anvĂ€ndare inte lĂ€ngre behöver komma Ă„t en viss enhet för att byta musik.

Spotify social lyssnande

Dessutom skulle detta göra det möjligt för vÀnner att skapa delade spellistor utan att behöva komma Ät en fysisk enhet tillsammans. Att bara para en enhet med en Bluetooth-kÀlla skulle vara tillrÀckligt bra för att ansluta flera kÀllor till den vanliga musikuppspelningsströmmen.

Även om detta lĂ„ter som den perfekta funktionen för grupplyssning och streaming, har Spotify enligt uppgift berĂ€ttat TechCrunch att det inte har nĂ„got officiellt uttalande om det just nu. Funktionen tros vara under interntestning just nu, och en offentlig release kan vara ganska lĂ„ng tid borta. Spotify testar ocksĂ„ funktioner som dedikerad hĂ„rdvara som kan tjĂ€na specifika Ă€ndamĂ„l, till exempel den nyligen rapporterade “Spotify Car Thing”.

Det ÄterstÄr att se om Spotify gör nÄgra tillkÀnnagivanden om detta inom 2019. Trots alla skÀrmdumpar, rapporter och foton Àr Spotify fortfarande spetsig om sina planer, men frÄn dess avslöjande att de vill vara en betydande aktör i hela ljudekosystemet, de flesta av dessa rykten borde redan vara nÄgonstans nÀra produktionsformen.