Spotify uppdaterade tyst Apple Watch-appen med Siri röstkontroller

Spotify uppdaterade tyst Apple Watch-appen med Siri röstkontroller
I ett nötskal: Om du aldrig gillat det faktum att Siri inte skulle spela snyggt med Spotify-appen pÄ din Apple Watch, Àr det dags för din lyckodag. Den senaste versionen av Spotify watchOS-appen (8.5.52) lÄter dig nu be Siri att spela specifika grupper eller lÄtar istÀllet för att bara kunna starta appen.

Spotify lade Ă€ntligen Siri-integration till sin watchOS-app. Det var ett tyst tillĂ€gg, med funktionen som den enda Ă€ndringen av widgetens senaste iteration. Spotify tillkĂ€nnagav inte ens det pĂ„ sin blogg, utan bara listade det i avsnittet “Vad Ă€r nytt” i beskrivningen i App Store.

Med lanseringen av iOS 13 förra hösten lade Apple till möjligheten att berÀtta för Siri att starta appar, men du kunde fortfarande inte styra dem med din röst. SiriKit API: er hade dock precis slÀppts med den nya versionen, sÄ det tog utvecklare lite att lÀgga till Siri-integration i iPhone-appen.

NÀr det gÀller Spotify pÄ watchOS delade den inte den förmÄgan, vilket Àr nÄgot irriterande eftersom det Àr Ànnu vettigare att ha röstintegration pÄ klockan Àn att ha den i telefonen. Spotify Apple Àndrade allt detta med watchOS 6, och torsdag uppdaterade Spotify sin programvara dÀrefter.

Nu kan du sĂ€ga nĂ„got som “Hej Siri, spela The Beatles pĂ„ Spotify” och du fĂ„r en slumpmĂ€ssig spellista med Beatles-lĂ„tar. Du kan ocksĂ„ bli mer specifik – sĂ€tt in sĂ„ngnamnet du vill höra och det spelas. Tidigare allt annat Ă€n “Hej Siri, starta Spotify,” fick dig “Jag Ă€r ledsen. Jag kan inte göra det pĂ„ din Apple Watch.”

Funktionen Àr sÀker pÄ att vara vÀlkommen för Apple Watch-anvÀndare som fumlar med sina telefoner som försöker vÀlja en lÄt medan de Àr ute efter en joggingtur eller pÄ annat sÀtt har hÀnderna upptagna. SÄ lÀnge din iOS-, watchOS- och Spotify-app Àr uppdaterade kan du börja anvÀnda funktionen just nu.

Masthead-kredit: Moma Okgo