Sprint och HTC kommer att lansera ett ‘5G mobilt smart nav’ nĂ€sta Ă„r

Med Sprint kan du nu vÀlja mellan en dÄlig obegrÀnsad plan eller en dyr obegrÀnsad plan

Sprint pĂ„ onsdagen meddelade att de arbetar med HTC för att skapa ett “kraftfullt 5G mobilt smarthub” som kommer att lanseras nĂ„gon gĂ„ng under första halvĂ„ret 2019. Men frĂ„n början sĂ€ger operatörens pressmeddelande att det inte Ă€r mycket det kan dela om nĂ€mnda gadget: “enhetsnamnet, funktionsspecifikationer och timing kommer att delas vid ett senare tillfĂ€lle”, vilket gör att denna 5G mobila hotspot-gadget lĂ„ter som vaporware.

Det Ă€r inte att sĂ€ga Sprint och HTC kommer inte att slĂ€ppa denna “avancerade enhet kommer att leverera multimedia och anslutna datafunktioner i en kompakt och bĂ€rbar design” nĂ€sta Ă„r. Men för tillfĂ€llet finns inte specifik information om gadgeten tillgĂ€nglig. Vi har ingen aning om hur mycket det kommer att kosta heller. Bilder av denna HTC-produkt delades inte heller.

Det Àr ocksÄ oklart om HTCs namnlösa enhet skulle fortsÀtta att fungera efter att T-Mobile och Sprint slutförde sin sammanslagning.
Vad Sprint sa Àr att HTC kommer att anvÀnda Qualcomms Snapdragon X50 5G-modem för att göra mobil hotspot. Det Àr knappast en överraskning, med tanke pÄ att X50 förvÀntas driva flera andra 5G-enheter nÀsta Är.

Det som Àr viktigt att notera Àr att 5G mobil smart hub ger anvÀndare tillgÄng till Sprints 5G-nÀtverk pÄ sina befintliga smartphones, bÀrbara datorer och surfplattor. Det betyder att du borde kunna testa 5G utan att vÀnta pÄ att din favoritleverantör av smartphone lanserar en 5G-telefon. Sprints 5G kommer dock att lanseras pÄ bara nio marknader, sÄ du kommer bara att ha Sprint 5G-support i Atlanta, Chicago, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles, New York City, Phoenix och Washington, DC först.

HTC-gadgeten blir Sprints andra 5G-enhet nÀsta Är. För nÄgra mÄnader sedan tillkÀnnagav operatören ett partnerskap med LG för en 5G-smartphone, Àven om vi inte heller har nÄgra specifika detaljer om den produkten.

Samsung förvÀntas presentera en 5G-version av Galaxy S10 nÀsta Är, med en fÀrsk rapport som sÀger att Verizon kan fÄ en exklusiv affÀr. OnePlus Àr en annan tillverkare av mobiltelefoner som bekrÀftar att den kommer att lansera en 5G-telefon nÀsta Är. I Kina meddelade Xiaomi redan att ett av dess senaste flaggskepp skulle komma i en 5G-version, men den modellen Àr Ànnu inte tillgÀnglig för köpare.