StÀngning pÄ Google+ börjar idag för konsumenter

google-plus

“Det tar tid att ta bort data pĂ„ Google+ och anvĂ€ndarna kan fortfarande ladda ner deras data”

Efter att Google gjorde ett formellt tillkÀnnagivande att stÀnga av Google+ -plattformen i oktober förra Äret har sökjÀtten Àntligen startat processen idag. Företaget raderar nu alla konsumentkonton pÄ sitt sociala nÀtverk pÄ Google+. HÀdanefter, om anvÀndare besöker plus.google.com-adressen, kommer de inte att hÀlsas av inlÀgg pÄ sociala medier lÀngre. I stÀllet för det har Google lagt upp en kort sammanfattningssida som berÀttar för besökarna vad som hÀnde med plattformen.

Google Plus

Sidan sÀger ocksÄ att Àven om Google har börjat radera anvÀndarinnehÄll tar det nÄgra mÄnader att slutföra. AnvÀndare kan fortfarande ladda ner sitt ÄterstÄende innehÄll och Google+ profil och eventuellt Google+ aktivitet ocksÄ. NÀr det gÀller Google+ för G Suite fortsÀtter det med minimala Àndringar av viktiga funktioner. För den fullstÀndiga FAQ-sidan om avstÀngningen kan du besöka den hÀr sidan om du vill veta mer.

Google tÀnkte ursprungligen dra ut kontakten pÄ plattformen i augusti i Är, men det fanns tvÄ stora dataintrÄng som exponerade tiotals miljoner Google+ anvÀndare. Det första intrÄnget hölls under omslag i mÄnader och det andra fick företaget att pÄskynda nedlÀggningen till april 2019. Google+ hade blivit ett öde landskap med företaget som medgav att 90 procent av anvÀndarna hade sessioner sÄ kort som fem sekunder.

Google Plus-logotyp

Google tog tidigt mÄnga ÄtgÀrder för att fÄ trafik till plattformen, inklusive att tvinga anvÀndare att skapa ett konto för att kommentera pÄ YouTube och till och med koppla det till Gmail vid ett tillfÀlle. Alla dessa beslut slog tillbaka och misslyckades med att ge nÄgot engagemang trots Googles enorma varumÀrke. Det har gÄtt Ätta Är sedan Google startade plattformen för att fÄ en del av den sociala mediekakan och dessa anstrÀngningar slutar slutligen idag.

[Previous Story]Samsung Galaxy A20e certifieras av FCC före lanseringen

[Next Story]iPad mini 2019-nedbrytning visar att det Àr ganska svÄrt att reparera