Start-sexism Àr sÄ dÄligt Dessa kvinnor skapade en falsk grundare

Möt de 21 semifinalisterna för XPRIZE-tÀvlingen för kvinnors sÀkerhet

Sexism, i all sin förÄldrade Àra, har fortfarande genomsyrat nÀstan alla branscher pÄ marknaden. FrÄn teknik till politik Àr kvinnor mycket underrepresenterade, underbetalda och i allmÀnhet undervÀrderade inom sina mansdominerade sektorer. Tragiskt nog har lösningar som mÄngfaldstrÀning och anstÀllningsinitiativ gjort lite för att stimulera förÀndringar, vilket vanligtvis har lett till mer pushback Àn framsteg i smÄ nystartade företag och stora företag. SÄ vad Àr lösningen? Tydligen gÄr en imaginÀr grundare lÄngt.

Penelope Gazin och Kate Dwyer var i sÄ mÄnga ord trötta pÄ att starta sexism. Som grundare av Witchsy, en e-handelsmarknad för konstig konst, mörk humor och kulturmedveten innehÄll, hade de fÄtt nedlÄtelse och rent sexism vid mer Àn ett tillfÀlle nÀr de försökte starta sin verksamhet.

”NĂ€r vi började stod vi omedelbart inför” Är du sĂ€ker? LĂ„ter detta som en bra idĂ©? ‘, ”Sa Dwyer till Fast Company. “Jag tror att eftersom vi Ă€r unga kvinnor sĂ„g mĂ„nga mĂ€nniskor pĂ„ hur vi gjorde,” Vilken söt hobby! ” eller “Det Ă€r en söt idĂ©.” “

ÄndĂ„ fortsatte de med framgĂ„ng. Marknaden, designad för att vara en mindre rörig Etsy som betalar skapare 80 procent av vinsten, gjorde det möjligt för kvinnliga entreprenörer att njuta av “en liten vinst”. De har till och med fĂ„tt en liten investering frĂ„n Rick & Morty medskapare Justin Roiland, med löften om att skapa Witchsy-exklusiva varor för den otroligt populĂ€ra animerade serien om Adult Swim.

Men nĂ€r vinsten rullade in förblev sexism fortfarande en pressande frĂ„ga. Medan naysayers hade svalnat tonen fortsatte entreprenörer som arbetade med paret mönstret av nedlĂ„telse, och svarade ofta pĂ„ förfrĂ„gningar efter mer Ă€n nĂ„gra dagar och startade regelbundet e-postmeddelanden med saker som “Okej tjejer …”. En webbutvecklare försökte till och med ta bort allt eftersom Gazin vĂ€grade att trĂ€ffa ett datum med honom. De tvĂ„ medgrundarna bestĂ€mde att det var dags att göra en förĂ€ndring.

Ange Keith Mann. Som den tredje grundaren av e-handelsmarknaden kunde han kommunicera mer effektivt med entreprenörer, vilket gav den auktoritet och oattraktivitet som krĂ€vs av en startgrundare. Hans expansiva erfarenhet i nĂ€ringslivet, i kombination med sin starka kĂ€ke och imponerande hĂ„rlinje, gjorde livet vid e-handelsstart mycket enklare. Åh ja, och han Ă€r inte riktig.

Det stÀmmer, Gazen och Dwyer utgjorde en manlig grundare, med ett mindre Àn subtilt namn, för att undvika den otrevliga sexismen som hade blivit sÄ utbredd i deras arbetsmiljö. Och, pojke, pojke, gjorde det underverk.

”Det var som natt och dag,” sa Dwyer. “Det skulle ta mig dagar att fĂ„ ett svar, men Keith kunde inte bara fĂ„ ett svar och en statusuppdatering utan ocksĂ„ bli ombedd om han ville ha nĂ„got annat eller om det fanns nĂ„got annat som Keith behövde hjĂ€lp med.”

I stÀllet för att bli rasande av denna trend, skulle ett svar som vi alla hade mer Àn förstÄtt, Gazen och Dwyer tillÀt det att inspirera dem. Inte bara var de Ànnu mer drivna för att visa vÀrlden att tvÄ kvinnliga entreprenörer kan göra det i affÀrer, de njöt ocksÄ av möjligheten att göra narr av ett par tekniska brosar i processen.

“Jag tror att vi kunde ha blivit ganska böjda ur form om det”, sĂ€ger Dwyer. ”Oj, kommer folk verkligen att prata med den hĂ€r imaginĂ€ra mannen med mer respekt Ă€n oss? Men vi var som, vet du vad, det hĂ€r Ă€r helt klart bara en del av denna vĂ€rld som vi befinner oss i just nu. Vi vill ha detta och vill fĂ„ det att hĂ€nda. ”

LÀs mer om vikten av mÄngfald inom tech pÄ TechCo

H / T Fast Company