Starta en online-kurs? Öka registreringen med dessa domĂ€ner

 Starta en online-kurs?  Öka registreringen med dessa domĂ€ner

FrÄga alla högskolestudenter idag och det finns en stor chans att de har gÄtt en online-kurs. Enligt en studie frÄn National Center for Educational Statistics, var hösten 2014 5750417 studenter inskrivna i nÄgon distansutbildning vid examensbevisande eftergymnasiala institutioner. Detta antal har sannolikt ökat med populariteten för distansutbildning.

Högskolestudenter Àr inte den enda som drar nytta av denna trend. Onlinekurser erbjuder massor av smÀltbar, pÄlitlig undervisning om allt frÄn datorkodning till frÀmmande sprÄk till korrigerande lektioner som kan hjÀlpa dig att borsta pÄ den mÄndagskurs pÄ mÄndag morgon du alltid har sovit igenom pÄ gymnasiet. Och för första gÄngen finns det nu en internetdomÀn speciellt för alla lÀrare som hoppas kunna göra deras material enkla att online.

Vad “.study” och “.courses” domĂ€nerna betyder

Du Ă€r förmodligen bekant med “.com” -domĂ€ner och vad som skiljer “.org” eller “.edu” -domĂ€ner. Men det finns mer variation med expansionen av högre domĂ€ner som kan hjĂ€lpa mĂ€nniskor att hitta vad de behöver genom lavinen i Google-sökning. Det finns stadsbaserat sĂ„dant som “.nyc” för ett litet företag baserat i New York City, eller “.co” för en företagswebbplats som din. Fördelen med dessa personliga domĂ€ner Ă€r att de avsĂ€tter grupper av webbplatser efter tema, sĂ„ att du kan sortera det stĂ€ndigt vĂ€xande internet sĂ„ mycket snabbare, och det Ă€r en taktik som Ă€r sĂ€rskilt anvĂ€ndbar i utbildning.

Ta Global Learning Support som ett exempel: Webbplatsens domĂ€n Ă€r ”student.study” och den erbjuder ”Retention as a Service” -lösningar för online-lĂ€rare i hopp om att förbĂ€ttra sina elevers engagemang och slutförandegrad. Vissa domĂ€ner, som “udemy.courses”, omdirigerar till en redan existerande webbplats. Under tiden erbjuder “Smart.Study” inlĂ€rningstips och tricks för studenter i ett bloggformat.

Ser till framtiden

“.Study” – och “.courses” -domĂ€nerna har blivit ett enkelt sĂ€tt för lĂ€rare att ansluta till dem som söker pĂ„ Internet efter fördjupad information: De korta namnen Ă€r bĂ„de kraftfulla och minnesvĂ€rda. Fördelarna Ă€r dubbla. LĂ€rare ökar sin inskrivning och eleverna kan enkelt identifiera de webbplatser de behöver.

FrÄn lÀnder till industrier representeras fler och fler domÀner online, vilket ökar antalet vÀl respekterade institutioner för att bekÀmpa den felaktiga informationen som kan lura i andra hörn av internet.

LÀs mer om EdTech hÀr pÄ Tech.Co