Stavningsfel i sociala medier kan kosta dig ditt drömjobb

PÄ nÄgra fÄ Är har sociala medier gÄtt frÄn ett trevligt tillskott till vÄr vardag till en integrerad del av det sociala landskapet. Vid denna tidpunkt i spelet ses mÀnniskor som inte har ett Facebook-, Twitter- eller LinkedIn-konto med misstÀnksamhet snarare Àn medlidande. Varje start som vet vad den gör har flera konton, liksom en anmÀrkningsvÀrd nÀrvaro online. Men nÀr det gÀller att landa ditt drömjobb kan det vara just dessa konton som stavar din undergÄng.

Enligt uppgifter frÄn YouGov finns det ett antal inlÀgg som lÀtt kan hindra dig frÄn att fÄ den andra intervjun. Efter att ha undersökt mer Àn 2000 affÀrsbeslutsfattare kunde YouGov upptÀcka vilka typer av inlÀgg som mest sannolikt vÀcker bekymmer bland potentiella arbetsgivare. Och resultaten Àr lite mer smÄaktiga Àn du förvÀntar dig.

Aggressivt och stötande sprÄk kom in som den frÀmsta anledningen till att en anstÀlld inte skulle övervÀgas för en position, med 75 procent av beslutsfattarna som sa att det skulle avskrÀcka dem frÄn en kandidat, med hÀnvisningar till droganvÀndning som nummer tvÄ (71 procent) ). Det Àr att förvÀnta sig, eftersom hundratals blogginlÀgg och krigare pÄ sociala medier har visat att de inte kommer att stanna vid nÄgot för att hindra ett offensivt troll frÄn att landa sitt drömjobb.

Den tredje vanligaste anledningen till att arbetsgivare avskedas frĂ„n kandidater Ă€r dock dĂ„lig stavning och grammatik. Mer Ă€n hĂ€lften av dessa beslutsfattare tror att felaktig anvĂ€ndning av ”deras” motiverar mer omtanke Ă€n nĂ„gon som publicerar berusade bilder av sig sjĂ€lva. SĂ„ innan du tar bort det albumet med bilder frĂ„n din resa till New Orleans för Mardi Gras, se till att köra en snabb stavningskontroll pĂ„ ditt nĂ€sta inlĂ€gg.

Undrar du vilka webbplatser du behöver skrubba innan din nÀsta intervju? Oroa dig inte, YouGov har tÀckt dig, eftersom de ocksÄ frÄgade beslutsfattare om vilka webbplatser de oftast lÀser för att fÄ den hÀr typen av intel. Enligt uppgifterna Àr LinkedIn och Facebook de mest kontrollerade plattformarna, bÄda pÄ knappt hÀlften av arbetsgivarna, följt av Twitter (28 procent) och Instagram (15 procent).

Om du inte kÀnner för att göra dig av med inflammatoriska inlÀgg, referenser till droganvÀndning och dÄlig stavning kan du ha tur, eftersom 31 procent av beslutsfattarna sa att de inte kontrollerar kandidaternas sociala medieplattformar. HÄller tummarna!

Medan vissa mÄnga tycker att sociala medier Àr en urban myt, lÄt dig inte luras. Enligt undersökningen har nÀstan en femtedel av beslutsfattarna vÀnt en kandidat efter att ha kontrollerat sina sociala mediekonton. Medan nystartade företag och mindre företag gör det mindre ofta har stora företag arbetskraften att göra en grundlig kontroll innan de anstÀller en ny anstÀlld. SÄ om du har en intervju pÄ Google, bör du börja skrubba nu.

LÀs mer om beteenden pÄ sociala medier hÀr pÄ Tech.Co