Steps Farmgirl Flowers tog för att lyckas pÄ en etablerad marknad

Steps Farmgirl Flowers tog för att lyckas pÄ en etablerad marknad

Att hitta en affÀrsmöjlighet Àr en utmaning för de flesta företagare. Vi Àr mÀttade med företag som specialiserar sig pÄ nÀstan alla affÀrsmöjligheter. Av denna anledning lÀmnar nya företagare sig frÄgan om hur de kan starta ett företag och konkurrera med redan etablerade företag.

För att vÀxa din start mÄste du analysera marknadskrafterna i branschen du vill investera i. Identifiera svagheterna hos de flesta företag i branschen och anvÀnd dem som en möjlighet. Farmgirl Flowers Àr ett exempel pÄ en framgÄngsrik start-up som har vuxit till en ledande leverantör av blommor i USA och anvÀnder luckor i blomindustrin som möjligheter att lyckas.

Hitta en möjlighet pÄ blommamarknaden

Farmgirl Àr en e-handelsblommabutik som startades av Christina, populÀrt kÀnd som bondflickan. Christina vÀxte upp av sina förÀldrar som odlade majs och sojabönor. Hon vÀxte upp med en passion för att driva ett innovativt företag.

Genom sin passion upptÀckte hon en möjlighet pÄ blommamarknaden. De flesta blommeleverantörer importerade blommor frÄn andra lÀnder. Av denna anledning tvingades lokala blomsterodlare att sluta blomma. Eftersom blommorna importerades var konsumenterna tvungna att betala en extra kostnad nÀr de köpte en blomgÄva.

I USA anvÀnder mÀnniskor mer Àn 26 miljarder dollar pÄ blommor. Mer Àn 83 tusen mÀnniskor försörjer sig pÄ branschen. 45 procent av blommorna gÄr dock till spillo redan innan de nÄr marknaden.

Christina anvÀnde klyftan och bestÀmde sig för att stödja lokala blommor genom att köpa och sÀlja sina blommor till ett billigare pris till kunderna. Hennes företag arbetade med ett mÄl att minska slöseriet och sÀlja 100 procent amerikanska odlade blommor.

Hitta en unik identitet

För att göra Farmgirl till ett annat blomsterföretag bestÀmde hon sig för att hitta en unik varumÀrkesidentitet som skulle kunna göra hennes företag utmÀrkta frÄn traditionella blommeleverantörer. De flesta traditionella företag anvÀnde cellofan som varumÀrkesidentitet. Efter brainstorming med vÀnner kom hon pÄ den unika Burlap-inslagna buketten som deras varumÀrke.

Farmgirl anvÀnder en Burlap wrap som hÀrrör frÄn kaffepÄsar för att avsluta sina blommor. Företaget arbetar med lokala blomsterföretag som förser dem med olika blommansorter.

Skapa en skillnad genom enastÄende kundtjÀnst

Till skillnad frÄn traditionella blommeleverantörer arbetar Farmgirl för att sÀkerstÀlla att deras kunder fÄr den bÀsta upplevelsen nÀr de gör bestÀllningar online. En klient kan göra en bestÀllning pÄ mindre Àn fem minuter. Efter att ha gjort en bestÀllning kommer Farmgirls personal att utforma ett vackert paket och leverera det till blommemottagaren inom kort tid.

Farmgirl startade som en lokal leverantör men har vuxit till att leverera kunder runt San Francisco, Daly City, Brisbane, Colma, San Bruno och andra delar av Amerika. De planerar att utvidga sina grÀnser till en global skala.

De flesta kunder var missnöjda med traditionella e-handelsblommaföretag efter att ha gjort en bestĂ€llning bara för att fĂ„ ett paket som inte liknar det som bestĂ€llts. Farmgirl tog upp klyftan genom att anvĂ€nda ”vad du ser Ă€r vad du fĂ„r” -principen för att förse kunderna med vad de exakt bestĂ€llde.

För att försÀkra kunder om kvalitetstjÀnster arbetar Farmgirl med ett team av experter som Àr specialiserade pÄ olika omrÄden. Farmgirls personal har erfarenhet av blommedesign, blomleverans, webbhantering och kundtjÀnsthantering.

Trots en ödmjuk början Àr Farmgirl för nÀrvarande ett toppmÄl för mÀnniskor som Àr vÀrd för bröllop och andra evenemang i Kalifornien. Företagets blomsterhandlare hjÀlper kunder att vÀlja sÀsongsblommor som matchar fÀrgerna som anvÀnds i inredningen av ett evenemang. Farmgirls experter gÄr ocksÄ ett steg högre för att utbilda kunder om hur de ska ta hand om deras val. Med sina högkvalitativa tjÀnster har Farmgirl vuxit till att bli en ledande blommeleverantör i USA.