STORBRITANNIEN följer USA: s ledning och diken Huawei Tech

STORBRITANNIEN följer USA: s ledning och diken Huawei Tech

Förra veckan utsÄg Federal Communications Commission officiellt Huawei till ett hot mot USA: s nationella sÀkerhet.

I ett liknande drag idag meddelade Storbritannien att det Àr att ta bort all Huawei 5G-teknik frÄn sina nÀtverk, nu nÀr USA: s sanktioner har gjort det till ett mindre attraktivt alternativ. I bÄda lÀnderna representerar den hÀr nyheten en fördubbling av den kinesiska telekomjÀttens tidigare skepsis.

USA förklarar Huawei som en sÀkerhetshot

USA: s nya sÀkerhetshotdeklaration inkluderade ett andra kinesiskt teknikföretag, ZTE, tillsammans med Huawei.

Hotbeteckningen var inte mycket chock för alla som följt Trump-administrationens attityd gentemot Huawei under det senaste Äret: USA utfÀrdade tidigare ett verkstÀllande beslut i maj 2019 med hÀnvisning till liknande nationella sÀkerhetsproblem som orsaken till ett förbud mot amerikanska företag gör affÀrer med Huawei.

Under det senaste Äret fortsatte Huawei att stödja sin nuvarande hÄrdvara genom en serie tillfÀlliga allmÀnna licenser, men i maj 2020 förlÀngde president Trump sitt förbud med ytterligare ett Är.

Storbritannien att avveckla Huawei 5G Tech

Den brittiska regeringen ska byta ut all landets Huawei-telekommunikationsteknologi för andra leverantörer, i ett drag som den syftar till att slutföra till 2027. Det Àr som svar pÄ USA: s agerande, pÄ grund av sanktioner som införts av landet, samt ett potentiellt hot enligt den brittiska regeringen.

Beslutet har knappt kommit ut ur det blÄ: Regeringen hade redan valt att minska Huawei-tekniken tillbaka i januari, med ett försök att tappa all icke-vÀsentlig Huawei-infrastruktur till bara 35% fram till 2023.

I ett tillkÀnnagivande i dag uttalade regeringen:

”Detta har inte varit ett enkelt beslut, men det Ă€r det rĂ€tta för de brittiska telenĂ€ten, för vĂ„r nationella sĂ€kerhet och vĂ„r ekonomi, bĂ„de nu och faktiskt pĂ„ lĂ„ng sikt. – UK Digital Secretary, Oliver Dowden “

Kommer 5G att lida?

Att avveckla Huawei-infrastrukturen kommer att kosta Storbritannien, och regeringen hÀvdar att den förvÀntar sig att rÀkningen kommer att vara cirka 2 miljarder pund, men det kan vara goda nyheter för andra 5G-flygbolag, som Nokia och Ericsson, som bÄda har utfÀrdat uttalanden om deras beredskap. att hoppa in i hÄlet som Huawei lÀmnade.

Vi har kapacitet och expertis att ersĂ€tta all Huawei-utrustning i Storbritanniens nĂ€tverk i stor skala och med hastighet … med minimal pĂ„verkan pĂ„ mĂ€nniskor som anvĂ€nder vĂ„ra kunders nĂ€tverk – Nokia talesman

Kanske inte förvÄnande anser Huawei att det Àr dÄligt och ger följande meddelande till regeringen i ljuset av dagens tillkÀnnagivande:

DĂ„liga nyheter för alla i Storbritannien med en mobiltelefon, [and will] flytta Storbritannien in i den digitala lĂ„ngsamma banan, skjuta upp rĂ€kningar och fördjupa den digitala klyftan. – Huawei talesman

Tidsskalan kommer sannolikt att blidka mobiloperatörer som tidigare uttryckt oro för att en tappad, kortare tidsram skulle fÄ allvarliga störningar. Förra veckan hade nÀtverk BT och Vodafone hÀvdat att borttagning av Huaweis utrustning tidigare kunde resultera i periodiska mobilavbrott för sina kunder.

Beslutet gÀller inte företagets smarttelefonprodukter som de kan sÀlja till konsumenter utan störningar.