Storbritanniens hÀlsochefer förordnade att införa sÀkra grÀnser för sociala medier

Avatar for Amnah Fawad

Med en generation som Ă€r ansluten till sociala medier precis som en kedjerökare till cigaretter (ingen överdrift) har Storbritannien Ă€ntligen beslutat att göra nĂ„got Ă„t ​​det.
Enligt Independent, Storbritanniens hÀlsosekreterare, har Matt Hancock instruerat hÀlsoavdelningen att faststÀlla en tidsgrÀns för sociala medier.
Under de senaste mÄnaderna har vi upplevt anstrÀngningar frÄn flera företag för att mildra detta beroende sÄ mycket som möjligt. Enheter som TechDen hjÀlper förÀldrar att begrÀnsa skÀrmtiden för sina barn. Facebook och Instagram har kommit med verktyg som gör detsamma.
Som en bekymrad far kĂ€nner Matt starkt behovet av att göra nĂ„got Ă„t ​​det innan det Ă€r för sent. Han jĂ€mför detta steg med grĂ€nsen för alkoholkonsumtion. Det Ă€r ingen överraskning att situationen för Ă„rtusenden idag Ă€r sĂ„ allvarlig.
”Jag Ă€r som far mycket orolig för de vĂ€xande bevisen för sociala mediers inverkan pĂ„ barns mentala hĂ€lsa. ObegrĂ€nsad anvĂ€ndning [of social media] av yngre barn riskerar att vara mycket skadligt för deras mentala hĂ€lsa. SĂ„ jag har bett lĂ€kemedelschefen att lĂ€gga fram formell vĂ€gledning om hur den anvĂ€nds av barn, ”
Han tillade vidare:
“Som förĂ€lder vill du kunna sĂ€ga” reglerna sĂ€ger att du inte ska anvĂ€nda sociala medier under mer Ă€n en viss tid “. Det Ă€r dĂ€rför vi har en medicinsk chef: att sĂ€tta en norm i samhĂ€llet, göra bedömningar pĂ„ samhĂ€llets vĂ€gnar sĂ„ att enskilda skolor eller enskilda förĂ€ldrar inte behöver besluta. ”
Matt tror att det ökande antalet mentala hÀlsoproblem, sÀrskilt hos ungdomar, Àr alarmerande nog för att ge oss rÀdslan för att anvÀnda sociala medieplattformar för mycket.
Att ha tusentals följare pÄ Instagram kan tydligen se bra ut men det kan vara skadligt för ditt mentala tillstÄnd pÄ lÄng sikt. Och fÄ mig inte ens igÄng med den sociala osÀkerhet som dessa tonÄringar stÄr inför.
Sammantaget tycker vi att Storbritanniens drag Àr applÄderande. Vi hoppas att de andra lÀnderna tÀnker pÄ att göra nÄgot liknande ocksÄ!