Stripe: En elektronisk betalningsstart är nu värd 20 miljarder dollar

Avatar for Fazeel Ashraf

Stripe, ett elektroniskt betalningssystem har idag förklarat att det kommer att förvärva mer pengar. Stripe är nu värd 20 miljarder dollar, efter att ha samlat in 245 miljoner dollar.

Stripes huvudmål är att effektivisera onlinebetalningsprocessen. Detta inkluderar att ta bort besväret med att göra betalningar för alla typer av produkter. Detta kommer att skära ut mellanmannen, såsom kreditkortsföretag, banker, anpassade betalningsmetoder och plånböcker.

Vid tidpunkten för den sista investeringsomgången värderades betalningsföretaget till 6 miljarder dollar. Detta är ett enormt monetärt hopp för Stripe. Investeringsrundan leddes av Tiger Global Management.
Andra riskkapitalister inkluderade Sequoia och DST Global. Nuvarande investerare inkluderar Thrive Capital, Kleiner Perkins, Andreessen Horowitz, General Catalyst och Khosla Ventures. Starten för elektroniska betalningar kommer att använda dessa pengar för att göra Stripe till en global enhet.
Stripe vill anst√§lla fler m√§nniskor f√∂r att h√∂ja sin globala representation. Detta team av nya m√§nniskor kommer att bli k√§nt som Stripes ‚ÄĚdistribuerade globala ingenj√∂rsteam.‚ÄĚ
Medgrundarna Patrick och John Collison tillhör båda från Irland, så naturligtvis har de sina kontor i Irland. Andra platser inkluderar Seattle och San Francisco. Nästa plats på deras agenda är Singapore.
Banbrytande teknik har alltid varit den fr√§msta drivkraften f√∂r Stripe. Starten kan med stolthet h√§vda, “allt sagt, f√∂retaget distribuerade mer √§n 3200 nya versioner av sitt k√§rn-API under det senaste √•ret.”
Insamlingen lyfter fram det ständigt växande scenariot för att samla in pengar från privata riskkapitalister vid otroligt höga utvärderingar. Sådana investerare och riskkapitalister letar alltid efter nästa stora sak.
För dem är pengar bara en liten bit i pusslet. De vill ha höga potential, snabbt växande företag där de vet att de kommer att få sin avkastning. Många nystartade företag avbryter eller skjuter upp publicering.

Läs också: DoorDash: En Food Delivery-app på 4 miljarder dollar har hackats

Elektroniska betalningsföretag väljer att hålla sig privata för att locka stora investeringar.
I en intervju sa John Collison, “Vi har inga planer p√• att bli offentliga.”
Han tillade vidare, ‚ÄĚVi har turen att vara i den position att Stripe-verksamheten presterar mycket bra och den l√•ngsiktiga m√∂jligheten √§r att vi √§r mycket optimistiska f√∂r att tillhandah√•lla en rikare stack till f√∂retag. Starka f√∂retag tenderar inte alltid att vara beroende av extern finansiering. ‚ÄĚ
Appen finns i 25 länder. Några av Stripes mest produktiva kunder inkluderar Uber, Google, Spotify, Mindbody och Didi.

E-handel är fortfarande en outnyttjad marknad eftersom det inte finns några riktiga konkurrenter till Amazon. Onlinebetalningsföretag har mycket att vinna, och den branschen har fortfarande mycket potential. Paypal har varit dominerande för det mesta, men ända sedan ankomsten av företag som Stripe och Ayden är det mycket pengar på spel.

Stripe effektiviserar inte bara betalningsprocessen, utan ger också sina kunder andra funktioner som upptäckt av bedrägerier, återbetalningspolicyer och lånar ut till sina kunder.
Med en så bred produktpaket är det inte konstigt att Stripe har vunnit jackpotten.