Student hackade Apples server tvÄ gÄnger för att imponera pÄ företaget att ge honom ett jobb

Apple Àr enligt uppgift skyldig Samsung miljoner dollar eftersom det inte kunde sÀlja tillrÀckligt med iPhones

“TonĂ„ringen erkĂ€nde sig skyldig till alla anklagelser och slĂ€pptes utan nĂ„gon övertygelse”

En 17-Ärig tonÄring frÄn Adelaide, Australien, har erkÀnt sig skyldig till att ha hackat Apples sÀkra servrar och laddat ner interna data och dokument. Han hackade först in i Apples system nÀr han bara var 13 Är. TonÄringen, tillsammans med en medbrottsling, trodde att hacka Apple skulle imponera pÄ företaget. De hackade först företaget i december 2015, medan ett andra hack ocksÄ utfördes i början av 2017. Han trodde att Apple skulle erbjuda honom ett jobb för sin talang och fÀrdigheter.

TonÄringen anvÀnde sin expertis och fÀrdigheter för att skapa falska digitala signaturer som sedan anvÀndes för att komma Ät Apples mainframe. Han poserade som Apple-anstÀlld och fick dÀrmed tillgÄng till interna data. Hacket rapporterades till FBI, men Apple mötte inte nÄgon ekonomisk förlust eller skada pÄ immateriella rÀttigheter. FBI kontaktade den australiensiska federala polisen, som sedan kontaktade tonÄringen. Han lyckades skaffa sig en advokat som berÀttade för domstolen att klienten inte var medveten om hur allvarligt hans brott var. Han uppgav att hans klient gjorde det i hopp om att företaget skulle erbjuda honom ett jobb.

Tim Cook vid Apple Keynote Event

Advokaten bad Adelaide Youth Court att inte ge sin klient en dom eftersom det skulle skada hans chanser att fÄ anstÀllning i framtiden. Han sa att tonÄringen planerade att studera cybersÀkerhet och kriminologi vid universitetet. TonÄringen utförde hacket pÄ grund av en liknande incident som hade hÀnt i Europa, dÀr Apple slutligen gav personen ett jobb. Han sa ocksÄ att hans klient Àr Ängerfull och vill anvÀnda sina fÀrdigheter till det goda.

Att höra detta dömde inte domaren David White tonÄringen, utan bara bad honom att vara pÄ sitt bÀsta beteende med en obligation pÄ 500 dollar i nio mÄnader. Han gick med pÄ att pojken var begÄvad, men hans gÄvor borde inte anvÀndas till fel.

Han sade vidare: “Det sĂ€tt pĂ„ vilket vĂ€rlden fungerar Ă€r ett som Ă€r starkt beroende av datorteknik och de som olagligt stör dessa system kan göra enorma mĂ€ngder skada.”

MedhjÀlparen som hjÀlpte tonÄringen att hacka in pÄ Apples servrar dömdes inte heller. Apple kommenterade inte saken eller pojken.