Studie: FjÀrrarbete leder till undvikbara cybersÀkerhetsfel

Studie: FjÀrrarbete leder till undvikbara cybersÀkerhetsfel

Dessutom noterade 57% av de tillfrÄgade att de Àr mer distraherade nÀr de arbetar hemifrÄn, vilket Àr en kombination som kan ge nÄgra allvarliga problem pÄ vÀgen.

“Att arbeta i ovanliga miljöer kan vara stressande och distraherande”, sĂ€ger Jeff Hancock, kommunikationsprofessor vid Stanford University. ”Före pandemin var mĂ€nniskor vana vid att arbeta i olika utrymmen – hem, arbete, socialt – och vi hade olika sĂ€tt att förstĂ„ vĂ€rlden i varje utrymme. HĂ€ndelserna 2020 betyder att dessa utrymmen har suddats ut, och vi har snabbt fĂ„tt lĂ€ra oss nya sĂ€tt att hantera och detta har sina utmaningar. ”

Effekterna pÄ fjÀrrbommen

SÀkerhetsriskerna med att arbeta hemifrÄn 2020 skulle inte vara en sÄ pressande frÄga om det inte var 2020. TyvÀrr har detta Är sett en enorm ökning av fjÀrrkanaler bland amerikanska anstÀllda, med 63% av de anstÀllda som nu arbetar hemifrÄn. .

För att göra saken vÀrre, har Google meddelat att de inte planerar att föra arbetare tillbaka till en kontorsmiljö förrÀn Ätminstone sommaren 2021, vilket innebÀr att fjÀrrarbetsbommen kan hÄlla fast under överskÄdlig framtid.

“Jag hoppas att detta kommer att erbjuda den flexibilitet du behöver för att balansera arbetet med att ta hand om dig sjĂ€lv och dina nĂ€ra och kĂ€ra under de nĂ€rmaste 12 mĂ„naderna”, skrev Sundar Picar i ett memo till anstĂ€llda.

Flexibilitet Àr allt bra och bra, och Àr onekligen det rÀtta samtalet mitt i en global pandemi. SÀkerhetsimplikationerna av utbrett fjÀrrarbete, sÀrskilt utan lÀmpliga skyddsÄtgÀrder, kan dock leda till en katastrofal ökning av cybersÀkerhetshot.

Hur du skyddar dig sjÀlv online

2020 Àr det svÄrt att förneka att det att vara online gör dig sÄrbar för cyberattacker. NÀr allt kommer omkring gör stora sÀkerhetsövertrÀdelser rubriker pÄ vad som kÀnns som en daglig basis, och vÄra anslutna liv lÀmnar inte mycket utrymme för integritet, sÀrskilt nÀr vi alla arbetar hemifrÄn.

Lyckligtvis behöver arbeta hemifrÄn inte vara den sÀkerhetsmardröm du tror det Àr. Med massor av resurser pÄ marknaden för att skydda dig kan du skydda dig sjÀlv online, Àven om du arbetar hemifrÄn. NÄgra exempel inkluderar:

Lösenordshanterare – Med en bra lösenordshanterare kan du sĂ€kerstĂ€lla att dina konton Ă€r sĂ€kra hela tiden. Dessa plattformar ger dig en enda nyckel som kan lĂ„sa upp alla dina konton, vilket sĂ€kert hĂ„ller allt sĂ€kert pĂ„ en plats. Dessutom kommer du inte att tyngas av att behöva komma ihĂ„g alla dina lösenord, sĂ„ det Ă€r definitivt ett plus.

VPN – Även om de inte nödvĂ€ndigtvis kan skydda dig frĂ„n nĂ€tfiskebedrĂ€gerier, kan en bra VPN hjĂ€lpa till att skydda din onlineaktivitet frĂ„n andra skadliga krafter online, sĂ€rskilt nĂ€r du anvĂ€nder offentliga WiFi-anslutningar. Dessutom kan du komma Ă„t Netflix frĂ„n andra lĂ€nder, vilket kan lĂ„sa upp nytt och osynligt innehĂ„ll.

Antivirus mjukvara – Det finns inget vĂ€rre Ă€n att fĂ„ ett virus online, det Ă€r dĂ€r antivirusprogram kan vara till nytta. En bra leverantör lĂ„ter dig söka, rengöra och skydda din dator eller annan enhet frĂ„n virus, sĂ„ att du inte tappar personlig information eller behöver köpa en ny.

Verkligheten Àr att det bÀsta sÀttet att vara sÀker online Àr att vara vaksam. SÀrskilt nÀtfiskebedrÀgerier Àr ganska lÀtta att upptÀcka om du Àr uppmÀrksam, sÄ försök att inte vara en av de 45% av de anstÀllda som blir distraherade nÀr du arbetar hemifrÄn. Det kan vara skillnaden mellan en vanlig arbetsdag och ett allvarligt hot mot sÀkerheten.