Super Bowl LIII kan vara det mest innovativa NFL-spelet nÄgonsin

Super Bowl LIII kan vara det mest innovativa NFL-spelet nÄgonsin

Med NFL-sÀsongen igÄng i kvÀll Àr det mycket surr om vem som kommer att höja Lombardi-trofén i slutet av Äret. Kommer patrioterna att upprepa och stÀrka sin dynasti? Kommer Falcons att lösa in sig efter den största ledningen i Super Bowl-historien? Eller kommer ett annat lag att klÀttra upp pÄ bergstoppen och hissa NFL: s mest uppskattade trofé i början av februari? Vem bryr sig! CBS Sports kommer att förvandla den Ärliga sporten till en teknisk entusiasters dröm.

Det stÀmmer, idrottsavdelningen pÄ CBS planerar redan en resa till det nu operativa Mercedes-Benz Stadium i Atlanta för att förbereda sig för Ärets största match: Super Bowl LIII. De hoppas kunna utforska arenan i hopp om att installera nÄgra innovationer före det stora spelet pÄ söndagen den 3 februari 2019. Och ur ett tekniskt perspektiv vill de verkligen göra saker intressanta.

“Det stora för oss i Ă„r”, sĂ€ger Harold Bryant, verkstĂ€llande producent pĂ„ CBS Sports till SportTechie. “Vi har nĂ„tt ut till alla dessa teknologileverantörer för att sĂ€ga” Hej, lĂ„t oss testa, lĂ„t oss experimentera, lĂ„t oss försöka. “

Om du Àr intresserad av vad NFL sÀtter ihop för Super Bowl LIII, ta en titt pÄ nÄgra av innovationerna nedan:

BĂ€ttre grafik

Nyligen har innovationer som pylonkameror i slutzonen och 360 graders Äterspelningssystem gjort det mycket roligare att titta pÄ det stora spelet. Grafik pÄ skÀrmen har dock hÄllits ganska stillastÄende de senaste Ären. Lyckligtvis har de bytt sin underliggande plattform till ChyronDuet med Lyric-programvara för att skapa textur som storyline-grafik, helskÀrmar och lÀgre tredjedelar. Bryant specificerade att hastighet kommer att vara namnet pÄ spelet nÀr det gÀller att fÄ denna grafik och statistik live inom ramen för kommentarer.

4K-video

Du har sett det pÄ drönare, du har sett det pÄ strömmande webbplatser och nu kommer du att se det pÄ Super Bowl! CBS Sports planerar att uppgradera sina kameror med 4K-teknik som kommer att ge ett oÀndligt tydligare spel för de som tittar hemma.

“Vi fortsĂ€tter att driva höghastighetslandskapet”, sĂ€ger Bryant.

Virtuell verklighet

Virtuell verklighet vÀntar fortfarande i vingarna pÄ sitt vanliga ögonblick. Men fram till dess har sportproducenter experimenterat med virtual reality och lanserade den redan vid Final Four förra Äret. Men eftersom tekniken Àr lÄngt ifrÄn perfekt, tvekar bÄde CBS Sports och NFL att hoppa i huvudet först.

“Jag tror fortfarande att den levande VR har nĂ„gra steg att förbĂ€ttra”, sĂ€ger Bryant. “Du vill sitta ner och titta pĂ„ ett spel pĂ„ din storbilds-TV och inte behöva gĂ„ pĂ„ en enhet eller flytta nĂ„got. Du vill att media ska komma till dig och inte behöva arbeta sĂ„ hĂ„rt för det. Det kommer dit. ”

LÀs mer om teknik och sport pÄ TechCo