SupportPay samlar in 4 miljoner dollar för att automatisera barnstödsbetalningar

SupportPay samlar in 4 miljoner dollar för att automatisera barnstödsbetalningar

Idag, Sacramento-baserad start SupportPay tillkÀnnager den framgÄngsrika avslutningen av en serie A-runda pÄ $ 4 miljoner under ledning av Fenway Summer Ventures. Rundan deltog ocksÄ av tidigare investerare liksom Moneta Ventures och Kontinentala rÄdgivare. Som en del av den nya omgÄngen kommer Fenway Summer Ventures verkstÀllande direktör Javier Saade och Continental Advisors-partnern Paul Purcell att ansluta sig till deras styrelse.

“SupportPay tacklar en marknad dĂ€r en fjĂ€rdedel biljoner dollar byts ut Ă„rligen bara i USA”, sĂ€ger Javier Saade, VD för Fenway Summer. “Vi Ă€r glada över att kunna leda affĂ€ren och ge SupportPay det kapital som behövs för att ta itu med modern familjefinansiering och tillhandahĂ„lla teknologilösningar frĂ„n 2000-talet för miljontals familjer som letar efter ett bĂ€ttre sĂ€tt att hantera barnbidrag.”

SupportPay erbjuder en plattform som gör det lÀttare att spÄra och till och med automatisera barnstödsbetalningar varje mÄnad. Genom sin plattform kan förÀldrar dela utgifter som sjukvÄrd, barnomsorg, utbildning eller fritidsaktiviteter, vilket pÄskyndar processen för redovisning av ekonomiska utgifter i motsats till basbeloppet varje mÄnad. SupportPay, som visar nÀstan 40 000 förÀldrar och vÀxer, Àr sÀkert, privat och ger insyn i var pengar spenderas för barnen genom att lagra och dela kvitton.

Företaget kommer att anvÀnda det nya kapitalet för att utöka sitt team och skala sina marknadsföringsinitiativ. Företaget leds ocksÄ av VD och grundare Sheri Atwood som utsÄgs till en av vÄra 50 kvinnor inom teknik som dominerar Silicon Valley-listan frÄn 2015.

“Jag Ă€r glad över att fortsĂ€tta mitt uppdrag att tillhandahĂ„lla en modern lösning för barnbidrag som unikt placerar oss för att ta ett familjeperspektiv – integrera alla familjemedlemmar i processen för att maximera sannolikheten för att barn fĂ„r det ekonomiska stödet de behöver.” sa Sheri Atwood, grundare och VD för SupportPay av Ittavi.

Hittills har SupportPay samlat in 7 miljoner dollar i extern finansiering sedan lanseringen 2014.