SwiftKey kanske snart inte fungerar med Gmail om det inte följer Googles datapolicy

SwiftKey kanske snart inte fungerar med Gmail om det inte följer Googles datapolicy

“Den populĂ€ra swipe-typing-tangentbordsprogrammet, som nu Ă€gs av Microsoft, Ă€r enormt populĂ€rt, men till synes behöver det för mĂ„nga behörigheter för att kunna köras.”

SwiftKey Àr en av de mest populÀra tangentbordsapparna för svepning pÄ smartphones, sÀrskilt pÄ Android. Den MicrosoftÀgda tjÀnsten hotas dock enligt uppgift att lÄses ut ur funktion med Gmail-appen pÄ Android. Enligt rapporter pÄ Internet och flera tweets, har Google utfÀrdat e-postmeddelanden till anvÀndare av appen, och sÀger att det snart inte kan komma Ät vissa funktioner, varav endast Gmail har utpekats pÄ grund av datapolicyrevisioner pÄ Android-plattform.

Ett utdrag frĂ„n e-postmeddelandet som Google har skickat till SwiftKey-anvĂ€ndare lyder: Ӏven om du inte behöver göra nĂ„gonting, ville vi meddela dig att följande appar kanske inte lĂ€ngre kan komma Ă„t vissa data i ditt Google-konto, inklusive ditt Gmail-innehĂ„ll. Om dessa appar inte kan uppfylla tidsfristen för att följa vĂ„ra uppdaterade datapolicykrav förlorar de Ă„tkomst till ditt konto frĂ„n och med den 15 juli 2019.“Det tillĂ€gger vidare,”Vi gör denna Ă€ndring som en del av pĂ„gĂ„ende anstrĂ€ngningar för att se till att dina uppgifter Ă€r skyddade och privata. Du kan alltid visa, hantera och ta bort appar som du har gett Ă„tkomst till ditt konto genom att besöka ditt Google-konto.“

NÄgon annan hade detta e-postmeddelande frÄn @GoogleUK om att Äterkalla Ätkomst till @SwiftKey ??

Antag att det beror pÄ att jag har gett Ätkomst att lÀra mig av Gmail, att synkronisera mina instÀllningar till ocksÄ.

Har Google bestÀmt att SwiftKey klarar nÄgot med data. Eller Àr det nÄgot annat? pic.twitter.com/RMWekD4YZm

– James Pearce (@jp_hero) 26 juni 2019

Det Àr viktigt att notera hÀr att Ätkomst till Gmail Àr en valfri funktion i SwiftKey-appen, vilket ger Ätkomst till vilket anvÀndare kan fÄ bÀttre anpassning av förutsÀgbara förslag nÀr de skriver. SwiftKey ritar e-post och kontaktförslag frÄn appen för att erbjuda kontextuella typförslag. Som framgÄr av e-postmeddelandet har dock tillverkarna av Android vidtagit betydande ÄtgÀrder för att förbÀttra integritetsstandarderna, som ofta har kallats ut av observatörer. Först igÄr aktiverade Google en funktion som gör det möjligt för anvÀndare att radera sin platshistorik för alltid, och nu verkar det fördubblas pÄ appar som har Ätkomst till kÀnslig information.

Med en tidsfrist den 15 juli till hands kommer Microsoft (Àgarna till SwiftKey) med stor sannolikhet att ge ut nÄgon form av en uppdatering eller datainsamling som gör det möjligt för sina anvÀndare detaljerad kontroll över vilken information de medvetet tillhandahÄller appen och vad de gör inte. Med tanke pÄ hur viktig en del av Android-ekosystemet Gmail-appen Àr, Àr det osannolikt att Microsoft helt enkelt lÄter frÄgan sippra. SwiftKey Àr en populÀr tjÀnst som begrÀnsar vilket skulle gynna andra sÄdana tjÀnster frÄn tredje part. Intressant Àr att Googles egen Gboard Àr en sÄdan tjÀnst, som stÄr för att fÄ betydande vinst om SwiftKeys sömlösa integration urholkas.