TÀnk pÄ dessa tre variabler innan du expanderar ditt företag internationellt

TÀnk pÄ dessa tre variabler innan du expanderar ditt företag internationellt

Om du funderar pÄ att ta ditt företag utomlands, undersök marknadsbehovet, lokala regler och ditt lokala nÀtverk.

Trots det faktum att det aldrig har varit enklare, behÄller ett företags internationella expansion fortfarande en exotisk lockelse idag. Wells Fargo 2015 International Business Indicator fann nyligen att 60 procent av amerikanska företag förvÀntar sig att öka den internationella affÀrsutvecklingsplaneringen 2015. Det Àr fortfarande ett mÄl, och sedan en milstolpe, för snabbvÀxande framgÄngsrika företag att expandera bortom sin inhemska marknad och flytta till internationella territorium.

Oavsett om det Ă€r San Francisco eller Spanien, lansering pĂ„ en annan plats Ă€r ett av de mest utmanande riktmĂ€rken som en entreprenör kan uppleva. Under det senaste Ă„ret vĂ€xte vi vĂ„rt företag globalt och vi har nu kontor i London, New York, Barcelona, ​​Dubai och Santiago de Chile. Företag med verkligt globala ambitioner har förmodligen sett en bra grad av framgĂ„ng hemma, men jag har sett en tendens hos dessa organisationer att tappa kontrollen över sina sinnen nĂ€r de flyttar utomlands. För ofta verkar företag helt enkelt sticka en nĂ„l pĂ„ kartan för att hitta sitt första internationella drag eller rikta sig mot marknaden.

Denna strategi leder alltid till katastrofer. Du skulle inte starta ett företag utan noggrann undersökning och planering av saker som intrÀdeshinder, marknadsanpassning och storlek, distributionsnÀtverk, lokala partnerskap, sprÄkbarriÀrer och skalbarhetspotential. SÄ varför ta risken att överge dessa principer nÀr man gÄr globalt? Internationell expansion kan vara mycket lönsam för ditt företag, sÄ lÀnge du övervÀger tre nyckelvariabler.

Se till att det finns ett behov pÄ marknaden

Till exempel kan ett brittiskt baserat företag drömma om att starta i USA, men detta Àr sÀllan en realistisk ambition. De tvÄ lÀnderna kanske delar ett gemensamt sprÄk, men det rÀknas ingenting om du gÄr in i en redan mÀttad marknadsvertikal för att konkurrera med etablerade aktörer.

Ett exempel pÄ en misslyckad expansion till ett nytt territorium Àr Targets flytt till Kanada. Problem som strÀcker sig frÄn fastighetsutmaningar till utrullade teknikutvecklingar till dÄlig utbildning bidrog till detta högprofilerade misslyckande, med vissa analytiker som pÄpekade att mÄnga kanadensare redan korsar grÀnsen till USA för att besöka Target-butiker ÀndÄ. Det fanns helt enkelt inget övertygande affÀrsfall för Target att expandera till Kanada.

VÄr expansion utomlands skapades helt enkelt av vÄr globala karaktÀr. Vi bygger partnerskap med lokala ledande finansiella institutioner och tjÀnsteleverantörer som kan lÄta sina bÀsta kunder gÄ med i vÄrt nÀtverk och ansluta till pÄlitliga företagsledare över hela vÀrlden. Vi finns i de viktigaste finanscentren pÄ fyra kontinenter och vi hÄller pÄ att expandera i Asien.

FörstÄ lokala bestÀmmelser och kulturella preferenser

NÄgra Är tidigare försökte mÄlkonkurrenten WalMart ett liknande obedömt drag in pÄ den tyska marknaden, vilket slutligen kostade uppskattningsvis 1 miljard dollar. I slutÀndan berodde detta pÄ bristande förstÄelse för tyska arbetslagar och begrÀnsningar av öppettider, vilket innebar att Walmart inte kunde fungera lönsamt i landet. I detta fall visade sig brist pÄ lokal kunskap i kombination med en felbedömning av marknadsmöjligheterna extremt kostsamma.

Forskning Àr viktig för företag som kanske inte har resurser att ÄterhÀmta sig ekonomiskt efter ett misslyckat intrÀde pÄ den internationella marknaden. För att korrekt planera expansion till okÀnda omrÄden, tryck pÄ kontakter som Àr bekanta med landet, utnyttja deras kunskap och bevÀpna dig med sÄ mycket information om potentiella partners och framtidsutsikter som möjligt.

Vi bestÀmde oss för att placera vÄrt produktteam i Barcelona pÄ grund av nÀrvaron av initiativ som upprÀtthÄller startups och nÀrvaron av olika talanger.

Skapa ett lokalt nÀtverk

Att komma in pÄ en ny marknad kan krÀva att ett företag gör ett antal förvÀrv sÄ att de har lÀmpliga lokaler att driva frÄn, eller kanske letar de efter partners, distributörer och liknande. Men att veta vem man ska lita pÄ Àr nyckeln.

Börja med att knacka pÄ nÀtverkets betrodda kontakter och hitta de vanliga anslutningarna. TrovÀrdiga företag har ofta starka relationer med ansedda handelshögskolor, finansinstitut och branschledande företag. Annars vill du vÀxa ditt företag pÄ samma sÀtt som du kanske har startat ditt företag: delta i evenemang, leta efter liknande företag i din bransch och investera i försÀljning och marknadsföring.

Lyckligtvis gör tekniken det hĂ€r steget enklare. Även om affĂ€rer har genomförts har förĂ€ndrats vĂ€ldigt lite i mĂ„nga Ă„r har vi nu lyxen att anvĂ€nda online- och mobilverktyg till vĂ„r fördel. Sociala nĂ€tverk innebĂ€r att vi kan ta reda pĂ„ mycket om mĂ€nniskor och inleda en relation innan vi trĂ€ffar dem personligen. Det Ă€r till och med möjligt att göra detta med potentiella affĂ€rsavtal och tjĂ€nster (inte bara individer) nu.

NĂ€r du gör affĂ€rer utomlands kan det vara svĂ„rt att verkligen förstĂ„ lokala marknader och svĂ„rt att navigera i förankrade territoriella nĂ€tverk. De tvĂ„ kvaliteterna som chefer behöver nĂ€r de expanderar internationellt Ă€r ett sinne öppet för möjligheter och en hĂ€lsosam dos av realism. Att förstĂ„ hindren för intrĂ€de pĂ„ varje marknad – oavsett om de Ă€r kulturella, reglerande eller helt enkelt bristen pĂ„ ett personligt nĂ€tverk – kommer att spara pengar som annars spenderas pĂ„ en mer fragmenterad globaliseringsstrategi. En fokuserad, undersökt strategi kan hjĂ€lpa dig att upptĂ€cka en lönsam marknad som du inte tidigare övervĂ€gde.