TCL arbetar pÄ en hopfÀllbar smartphone som böjer sig till en smartwatch, enligt patentet

TCL arbetar pÄ en hopfÀllbar smartphone som böjer sig till en smartwatch, enligt patentet

“Bland de fem hopfĂ€llbara enheterna frĂ„n TCL skulle det finnas tvĂ„ vikbara smartphones – varav en kommer att se ut som en lĂ„ng och mager och den kan böjas till en manschett runt en handled.”

I Är kommer det att handla om hopfÀllbara enheter, vilket gör det till ett spÀnnande Är för teknikindustrin. De flesta av de största smarttelefontillverkarna, inklusive Samsung, grÀver sina hÀnder i tillverkningen av vikbara enheter. Det finns ocksÄ rapporter frÄn nÄgra nya startups som arbetar med den hÀr typen av enheter. Enligt rapporterna inleder nu TV-tillverkaren TCL, som ocksÄ Àr kÀnd för smartphones via varumÀrkena BlackBerry Mobile och Alcatel, den senaste trenden.

Enligt patentbilder som mottagits av CNET arbetar TCL pÄ minst fem enheter som skulle komma med flexibla skÀrmar. Det kommer att finnas tvÄ surfplattor, tvÄ smartphones och en flexibel enhet som kan böjas till en smartwatch.
tcl_foldEn av surfplattorna bland enheterna skulle flagga en skÀrm som kan fÀllas inÄt medan den andra skulle ha en skÀrm pÄ utsidan. Bland de tvÄ smartphonesna skulle en vara tillgÀnglig i de tvÄ varianterna som kan vikas i den horisontella linjen pÄ insidan och utsidan. Den andra smarttelefonen ser ut som en lÄng och mager och kan böjas in i en manschett runt en handled.

Enligt uppgift Àr bilderna preliminÀra och TCL kan Àndra eller avsluta sina planer. Och det Àr ocksÄ oklart nÀr enheterna kommer att finnas tillgÀngliga pÄ marknaden. Hur som helst, enligt en TCL-representant som berÀttade för CNET förra mÄnaden att varumÀrket kommer att introducera sin första hopfÀllbara enhet 2020.

Förutom detta kommer Samsung att avslöja sin ryktet Galaxy F, som Àr en surfplatta nÀr den Àr helt öppen och en smartphone nÀr den Àr hopfÀllt, den 20 februari tillsammans med lanseringen av Galaxy S10. OvannÀmnda enhet frÄn Samsung anvÀnder en ny bildskÀrmsteknik som heter Infinity Flex Display, som gör det möjligt att öppna och stÀnga enheten om och om igen utan nedbrytning.