Tech.co: s förutsĂ€gelser för 2019 – Vad du kan förvĂ€nta dig i framtiden för teknik

Tech.co: s förutsÀgelser för 2019 - Vad du kan förvÀnta dig i framtiden för teknik

Är 2019 Ă„ret för 5G?

För det första vÄr kontroversiella trendförutsÀgelse för Äret: NÀsta generation av mobilnÀt kommer till sin rÀtt under 2019. Eller inte, beroende pÄ vem du frÄgar.

Craig Lodzinski, Chief Technologist for Developing Technologies pĂ„ Softcat, tar ett djĂ€rvt tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt och sĂ€ger att teknik som 5G kommer att “börja komma fram nĂ€r organisationer försöker lindra flaskhalsar som presenteras av nĂ€tverket.”

Infosys SVP och Global Head of Engineering Services, Nitesh Bansal, instĂ€mmer och kallar 5G för en av de ”nya och samverkande framvĂ€xande teknikerna som kommer att se snabbare och större antagande under 2019”.

Bansal tillĂ€gger att ”under 2017 lutade anvĂ€ndningsfall som förutsagts för 5G mot konsumentanvĂ€ndningsfall. Men nĂ€r IoT gĂ„r mainstream finns det ett behov av lĂ„g latens, genomgripande kommunikation inom omrĂ„den som fjĂ€rrövervakning, streaming med AR / VR för fjĂ€rrhjĂ€lp och automatiserade fordon. Med massiv IoT-distribution ökar antalet enheter som behöver anslutning exponentiellt. ”

Greg Cohn, grundare och VD för mobilappen Burner, har den mer pessimistiska uppfattningen och sĂ€ger “Telekombranschen kommer att lansera RCS (nĂ€sta generations meddelanden) och 5G, och – Ă„tminstone 2019 – kommer ingen att bry sig.”

Hej, han har en poÀng: Anpassning sker nÀr masspubliken vill att det ska hÀnda, inte nÀr teknikföretagen börjar trumpetera en fanfare. Kommer 2019 att se en 5G-boom? Vi berÀttar om ett Är.

TikTok blir nummer ett

TikTok-logotyp

Benoit Vatere, grundare och VD för Mammoth Media, ett mobilt underhĂ„llningsnĂ€tverk bakom appar som Yarn, Wishbone och Arena, har ett djĂ€rvt pĂ„stĂ„ende. “TikTok”, sĂ€ger Vatere, “kommer att bli den sociala appen # 1 för tonĂ„ringar och övertrĂ€ffa Ă€ldre appar som Snapchat och Instagram.”

TikTok ökar otvivelaktigt – vi skrev till och med en förklaring till den nya appen för alla er Ă€ldre medborgare som föddes under föregĂ„ende Ă„rhundrade – men det kommer att ha en tuff vĂ€g framĂ„t om den syftar till att slĂ„ de etablerade. Vi kan bara sĂ€ga en sak sĂ€kert: Facebook kommer helt att försöka kopiera TikTok.

AR kommer att göra bra, men VR kommer inte

Striden mellan AR och VR, en gÄng lika livlig ny teknik, har vunnits. AR blir alltmer anvÀndbart, men VR har Ànnu inte tagit fart i nÀringslivet.

“Utökad och blandad verklighet kommer att börja bygga fart för utbildning av arbetskraften,” Investera i förstĂ€rkt verklighet mot virtuell verklighet

Adam Harding, Chief Technologist for End User Computing pĂ„ Softcat, förutser Ă„r 2019. Samtidigt vĂ€ntar “virtual reality i de flesta branscher fortfarande pĂ„ kritiska anvĂ€ndningsfall.”

Nitesh Bansal instĂ€mmer, Ă€ven om han Ă€r lite mer hausseartad med VR: “Det kommer att finnas en ökande anvĂ€ndning av teknik för att förverkliga upplevelser och högre effektivitet vid felsökning pĂ„ arbetsplatsen.” Bansal inkluderar bĂ„de AR och VR i den kategorin.

Under 2019 kommer VR att fÄ Pokemon Go-ögonblicket som hjÀlpte till att knuffa AR in i allmÀnhetens medvetande? Det ÄterstÄr att se.

Dataforskare kommer att vÀnda sig till rÄdgivning

Under 2019 kommer uppgifter att vara viktiga pÄ den moderna arbetsplatsen. Adam Harding förklarar detta bÀst.datavetenskap

”Data kommer att vara kĂ€rnan i allt”, förutspĂ„r han, ”och Ă€r nyckeln till att organisationer kan fatta bra beslut om produkter, tjĂ€nster, anstĂ€llda, strategi och mer. Datademokratisering kommer att bli allt vanligare. ”

Som ett resultat kommer efterfrÄgan pÄ dataforskare att ta en kraftig vÀndning, enligt Kevin Smith, produktchef för GoodData.

”Datavetaren, som en gĂ„ng var det sexigaste jobbet under 2000-talet, kommer att skilja sig mycket frĂ„n vad vi kĂ€nner idag”, sĂ€ger han. ”NĂ€r analyser drivs till slutanvĂ€ndaren blir sjĂ€lvbetjĂ€ning rutinmĂ€ssigt och verktyg för dataförberedelse blir mer kraftfulla, kommer datavetenskaparen att förvandlas till mer konsult Ă€n en expert för datasamling och beredning. De kommer att Ă„talas för att hjĂ€lpa företaget att förstĂ„ data, förstĂ„ hur man tolkar resultat och vilka Ă„tgĂ€rder som kan vara motiverade. Det Ă€r en högre vĂ€rderingsroll för datavetaren och i slutĂ€ndan en bĂ€ttre anvĂ€ndning av deras fĂ€rdigheter. ”

FramvÀxten av icke-start-uppstart

Roy Man, grundare och VD pĂ„ teamhanteringsplattformen Monday.com, förestĂ€ller sig en ökning av team som fungerar som smĂ„ eller medelstora företag i sig.Årets start

“Eftersom det förflutna arbetsplatsen har vikit för snabbare, tekniskt kunniga och smidiga team har arbetstagarna mer sjĂ€lvstĂ€ndighet och tillgĂ„ng till information”, sĂ€ger han. “Under 2019 ser vi smĂ„ team inom stora företag som startar, vĂ€ljer sin egen programvara och leverantörer och driver mindre, oberoende arbetsplatskulturer med sina egna vanor och arbetsflödesverktyg.”

En trend mot smidighet passar bra in i Mans andra förutsĂ€gelse, att affĂ€rsprogramvaran i sig blir mer mĂ„ngsidig och spelar bra med andra: ”Att ansluta programvara för att arbeta med annan programvara Ă€r svĂ„rt. Det Ă€r dĂ€rför som företag historiskt, och till och med idag, vĂ€ljer en enda leverantör och hĂ„ller fast vid dem. Detta kommer att förĂ€ndras. Det kommer att bli ett genombrott med integrationsplattformar som gör det möjligt för alla programvaror att ansluta bra till annan programvara. ”

Med andra ord kommer mer specifika program att frodas – som Hubspot för marknadsföring eller Zendesk för e-post – och de kommer att buntas ihop tack vare integrationsplattformar.

Det Àr en Äsikt som mer Àn en expert formulerade till Tech.Co. SÄ hÀr formulerar James Seaman, Account Chief Technologist pÄ Softcat:

“Organisationer inom den offentliga sektorn kommer att fortsĂ€tta att arbeta för att ta bort Ă€ldre (och ofta inte stödda) applikationer frĂ„n deras gods,” sĂ€ger Seaman. DĂ„ kommer “specialiserade leverantörer att behöva fylla luckorna. Vi förvĂ€ntar oss att “kompetenscentra” för vissa funktioner kommer att uppstĂ„ och eventuellt fungera som tjĂ€nsteleverantörer till andra organisationer inom den offentliga sektorn. “

2-dagars leverans Àr för lÄng nu

En gÄng var den typiska konsumenten extatisk att fÄ ett online-köp skickat till dem inom tvÄ dagar efter att de hade bestÀllt det. Nu blir vi antsy.

drönare drönare leverans

”Eftersom shopping med flera kanaler blir branschstandard och nĂ€r logistiknĂ€tverk blir starkare kommer den nya normen 2019 att vara samma dag eller 1-2 timmars leverans. Shoppare kommer att öka onlineförsĂ€ljningen och vĂ€lja att antingen hĂ€mta sina varor i butiken eller vĂ€lja leverans samma dag, sĂ€ger Jay Klauminzer, VD för mobil presentkort-app Raise.

Uppmuntrat av Amazon, begreppet leverans samma dag sÄg en tipppunkt förra Äret, dÄ antalet leveranser samma dag eller nÀsta dag tredubblades jÀmfört med Äret innan. Det blir Ànnu större 2019.

Hemservice efterfrÄgas

Brandon Ridenour, VD för ANGI Homeservices, tillÀmpar samma omedelbara tillfredsstÀllelse-mentalitet som driver samma dagstransport till en ny kategori: HemtjÀnst.

”2019 kommer att bli ett stort Ă„r för omedelbar och on-demand hemservice skicka programvara för service att gĂ„

produkter, bĂ„de vad konsumenter och husĂ€gare letar efter och förvĂ€ntar sig, och vad vi ska se frĂ„n företag, sĂ€ger Ridenour. ”Behöver du en elektriker som hjĂ€lper till att installera en flĂ€kt pĂ„ en timme? Företag inklusive HomeAdvisor och Handy erbjuder redan produkter för att ansluta direkt och boka on-demand-tjĂ€nster, och under nĂ€sta Ă„r kommer vi att se mer expansion i dessa utrymmen. ”

DataintrÄng och sekretessfrÄgor kommer att fortsÀtta att plÄga anvÀndare

Senaste phishing-e-postmeddelanden som ska undvikas

”Konsumenterna kommer att fortsĂ€tta att se deras data exponeras genom intrĂ„ng i betrodda parter och vara i mottagande Ă€nden av olika bedrĂ€gerier och nĂ€tfiskeförsök. Detta kommer att bli vĂ€rre och vĂ€rre nĂ€r data dĂ€r ute staplar upp, sĂ€ger Greg Cohn.

Beviljas, detta Àr förmodligen den minst riskabla förutsÀgelsen i hela denna artikel, eftersom dataintrÄng har förblivit en i stort sett olöst, stigande oro i flera Är. Heck, Marriott-övertrÀdelsen av 500 miljoner konton tillkÀnnagavs precis medan Cohn var i fÀrd med att förbereda sitt uttalande till mig.

FrÄgor kring dataskydd pÄverkar dock inte alla lÀnder i vÀrlden i samma takt. USA kommer sannolikt att hamna lÀngre efter nÀsta Är, argumenterar Tomas Honzak, Chief Information Security Officer pÄ GoodData.

“Global integritet, reglering och styrning kommer att fortsĂ€tta att hĂ„lla sĂ€kerhetspersonal uppe pĂ„ natten”, sĂ€ger han. ”GDPR var ett bra första steg, men global reglering och styrning Ă€r fortfarande en komplex webb. USA kommer att fortsĂ€tta att hamna lĂ€ngre och lĂ€ngre efter i kompetens och internationella relationer, eftersom vĂ„ra federala efterlevnadsinsatser helt enkelt inte rör sig tillrĂ€ckligt snabbt för att möta vĂ€rldens krav. LĂ€nder dĂ€r integritet prioriteras och integreras sömlöst kommer att se den mest optimala tillvĂ€xten. ”

ÅteranvĂ€ndare av lösenord Ă€r fortfarande det vĂ€rsta

Okej, denna förutsÀgelse slÄr den sista nÀr det gÀller hur sannolikt det Àr att gÄ i uppfyllelse.

uppstart av cybersÀkerhetsidentitet

FrĂ„n Adam Louca, chefsteknolog för sĂ€kerhet pĂ„ Softcat: ”LösenordsövertrĂ€delser och nĂ€tfiskeattacker fortsĂ€tter att vara det största hotet för de flesta organisationer eftersom angripare utnyttjar migrationen av interna system och data till externa leverantörer. De flesta anvĂ€ndare kommer fortfarande att ignorera god vĂ€gledning och rĂ„d och anvĂ€nda samma lösenord överallt. ”

Sannare ord, Adam. Sannare ord.

(Psst- var inte det dÀr person, undvik personlig risk genom att anvÀnda en lösenordshanterare.)

HÀlsoindustrin blir mer tillgÀngligfitbit alta

Akash Shah, grundare och produktchef pÄ Care / of, tror att vÄr alltför oroliga vÀrld inte bara hÄller fast vid att radera Facebook. Vi vÀnder oss ocksÄ till hÀlso- och friskvÄrdsindustrin.

”HĂ€lsa blir allt viktigare för mĂ€nniskor, sĂ€rskilt tusenĂ„riga,” sĂ€ger Shah, “men jag tror att vĂ€lbefinnandeutrymmet historiskt ocksĂ„ har varit oĂ„tkomligt för en stor del av befolkningen. En av de bĂ€sta delarna om teknik som gĂ„r in i hĂ€lso- och hĂ€lsosfĂ€ren Ă€r att det har blivit hĂ€lsosamt sĂ„ mycket mer tillgĂ€ngligt. Teknik kan vara ett sĂ„dant bemyndigande verktyg, sĂ€rskilt nĂ€r det anvĂ€nds för att ge mĂ€nniskor personliga rekommendationer baserat pĂ„ vem de Ă€r holistiskt. ”

Det Ă€r en bra anteckning att avsluta pĂ„. NĂ€r 2018 avslutas har vi sett mĂ„nga exempel pĂ„ vĂ„r moderna cyber-dystopi. År 2019 kan vi bara hoppas att vĂ„r tekniska utveckling ocksĂ„ ger lite mer utopisk bemyndigande.