Techstars expanderar till Kanada, öppnar Toronto Accelerator

Techstars expanderar till Kanada, öppnar Toronto Accelerator

Techstars har mÄnga acceleratorprogram runt om i vÀrlden och har meddelat sin nya expansion till Toronto, Kanada. HÀr Àr ett perspektiv frÄn en kanadensare om den startvÀnliga miljön landet har att erbjuda. NÀr jag ÄtervÀnde hem till Montreal var det en fantastisk upplevelse.

Jag lÀmnade Montreal 1990 eftersom stödet för mÀnniskor som jag (galna entreprenörer) vid den tiden var mycket begrÀnsat. Jag hade trÀffat nÄgra amerikanska företagare och tyckte att de var slÀktingar och mycket mer stödjande. NÀr jag fick möjlighet att gÄ med i en start i Miami hoppade jag pÄ möjligheten och flyttade inom tre dagar. Hur förÀndrade tider!

Tidigare har jag Äkt tillbaka till Montreal ett antal gÄnger, men det var att besöka familj, inte att vara aktiv i samhÀllet. Sedan förÀndrades saker.

Tidigare i Är deltog jag i FounderFuel demo-dagen. Det deltog cirka 1000 personer och företagen var fantastiska. John Stokes frÄn Real Ventures var vÀldigt snÀll att ta mig upp pÄ scenen och komma ihÄg hur han hade kommit pÄ idén efter att ha kommit till Techstars demo-dag i Boulder 2009. De har nu examen tio klasser och deras företag har samlat in över 100 miljoner dollar . Ganska prestationer!

För resten av tiden deltog jag i Startupfest, en otrolig festival nu pÄ sjunde Äret som firar entreprenörer frÄn hela vÀrlden. Jag gav inledningen och deltog i mÄnga paneler och diskussioner, allt frÄn acceleratorernas framtid till mÄngfald och inkludering med mera.

Kommentaren som jag hörde oftast var hur trevliga kanadensiska företagare Àr och hur de inte lÄter det vara en nackdel alls.

Techstars Àr glada att utvidga vÄr nÀrvaro i Kanada med tillÀgget av vÄrt nya acceleratorprogram i Toronto, ansökan Àr öppen! Vi har sedan lÀnge startat helger i regionen och jag hade nöjet att umgÄs med cirka 25 fantastiska samhÀllsledare vid ett evenemang förra veckan. Alla var glada över möjligheterna för kanadensiska entreprenörer.

LÀs mer om acceleratorer runt om i vÀrlden pÄ TechCo