Techstars förvÀrvar UP Global och alla deras program

Techstars förvÀrvar UP Global och alla deras program

Visste du att TechstjÀrnor och UP Global har haft en lÄngvarig relation som strÀcker sig Ànda till 2007? Faktum Àr att sjÀlva idén till Startup Weekend föddes i Techstars-kÀllaren i Boulder, Colorado, och skapades som ett community-evenemang för den första Techstars-klassen för att lÀra kÀnna varandra bÀttre.

Allt som bÄda organisationer har gjort fokuserar pÄ en gemensam vision om att ge företagare vÀrlden över. Idag meddelade Techstars att denna vision hÄller pÄ att bli mycket större, eftersom de officiellt har förvÀrvat UP Global, inklusive Startup Weekend, Startup Week, Startup Next och Startup Digest.

”Dagens nyheter Ă€r ett stort steg i att hjĂ€lpa oss att vidareutveckla vĂ„rt uppdrag att bygga det bĂ€sta globala ekosystemet för entreprenörer att föra ut ny teknik pĂ„ marknaden. Tillsammans kan vi pĂ„skynda innovationstakten genom att stĂ€rka entreprenörernas vĂ€g, ge bĂ€ttre stöd för entreprenörssamhĂ€llen och hjĂ€lpa till att vĂ€xa det första vĂ€rldsomspĂ€nnande ekosystemet för entreprenörer, sĂ€ger David Cohen, Managing Partner pĂ„ Techstars.

Som det ser ut kommer alla UP Global-program att förbli öppna och oberoende nÀr de blir en del av Techstars-familjen pÄ gemenskapsnivÄ. Google for Entrepreneurs-Startup Week- Startup NÀsta partnerskap riskerar inte heller att sönderfalla: Google förblir lika engagerat som nÄgonsin för bÄda organisationerna.

Det finns en sak som kommer att förÀndras med Startup Next, UP Globals pre-acceleratorprogram, men jag tror att de flesta kommer att tycka att det Àr en angenÀm förÀndring. GÀller omedelbart elimineras avgifterna som tidigare var associerade med Startup Next.

”Jag har varit inblandad i bĂ„de UP Global och Techstars frĂ„n början och sett med egna ögon hur deras anstrĂ€ngningar fortsĂ€tter att bygga och stĂ€rka det vĂ€rldsomspĂ€nnande företagarsamhĂ€llet, sĂ€ger Techstars grundare Brad Feld. “Dessa tvĂ„ företag kommer frĂ„n samma DNA, sĂ„ det Ă€r vettigt att de gĂ„r samman för att pĂ„skynda innovationshastigheten genom samhĂ€llsfokuserad, företagarledd företagsskapande.”

NÀr det gÀller personal kommer Marc Nager att förbli rotad i sin position som ledare som chef för gemenskapen vid UP. Utöver det kommer hela teamet pÄ UP Global att gÄ med i Techstars och kommer att fortsÀtta att hjÀlpa till att upprÀtthÄlla fokus pÄ att hantera och utöka de befintliga acceleratorprogrammen.

“Vi Ă€r engagerade i den livslĂ„nga inverkan som entreprenörer har pĂ„ vĂ€rlden, oavsett var de vĂ€ljer att bo”, skriver David Brown i blogginlĂ€gget. ”Vi tror att denna sammanslagning Ă€r bra nyheter för företagare överallt. Tillsammans kommer vi att utnyttja varandras kompetensomrĂ„den och kombinera resurser för att ge mer hĂ„llbart stöd till samhĂ€llen och entreprenörerna inom dessa samhĂ€llen. ”

Teamet pÄ Techstars vill önska ett varmt vÀlkomnande till hela UP Global Community. Som de försÀkrar mig kommer inte bara Techstars att vara samma kvalitetsnÀtverk och program som vi har lÀrt kÀnna och Àlska, de kommer bara att bli starkare hÀrifrÄn.

Vi alla pÄ Tech.Co önskar dig grattis och lycka till i framtiden!